Jayme van Pelt woensdagmiddag, onwetend van wat hem volgende maand in Hongarije boven het hoofd hangt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jayme van Pelt woensdagmiddag, onwetend van wat hem volgende maand in Hongarije boven het hoofd hangt. © AD

2,2 miljoen euro zijn binnen, Jayme (1) kan behandeld worden: “Onvoorstelbaar dankbaar”

Het gaat gebeuren: de eenjarige Jayme van Pelt uit het Nederlandse Rijswijk krijgt een medicijn tegen de zeldzame dodelijke spierziekte SMA type 1 waaraan hij lijdt. De laatste 50.000 euro voor de benodigde 2,2 miljoen euro zijn binnen, zodat het gezin volgende week kan afreizen naar het Bethesda ziekenhuis in het Hongaarse Boedapest. Jayme lijdt aan dezelfde ziekte als de Vlaamse baby Pia, voor wie in ons land geld werd opgehaald.

5 reacties

 • Jan De Korte

  1 jaar geleden
  Kris D'hooge wat een stomme opmerking. Een medicijn ontwikkelen kost miljarden. Als het een zeldzame ziekte is dan weet ge dat de kostprijs hoog zal zijn. Wat voor nut heeft het nog om dit medicijn te ontwikkelen als ge er niets mocht aan verdienen? Pharmabedrijven zullen in de toekomst anders nadenken. Wat met de andere gevallen die dit geluk niet hebben. Moet men er toch eens niet over nadenken om de natuur meer zijn gang te laten gaan? Bij dieren gaan zwakkeren er ook uit.
 • Ken Verbruggen

  1 jaar geleden
  Aan banden leggen die handel ! Bedrijf dwingen om die medicatie aan een fractie van de prijs op de markt te brengen, of anders onteigenen en toe-eigenen tot de staat ! Dit is een veredelde vorm van gijzeling : "Uw geld of uw leven"
 • joannes Roderigas

  1 jaar geleden
  erg dat er op heel kleine kinderen zoveel moet verdient worden, dit is van het goede teveel, laat iedereen de naam van de firma en niemand wil nog een medicament dat nog betaalbaar is, zal hen zeker pijn doen, want voor enkele personen een medicijn maken kost nog meer.
 • Kristof Degros

  1 jaar geleden
  Een bedrijf is er nog altijd om winst te maken. Dan is er feit dat research en testen veel geld kost. En dan zijn er de zeer speciale ziektes die weinig mensen treffen. Dat is dus niet rendabel om daar een remedie voor te zoeken. Daarom dus die hoge prijzen. Keur ik dit goed: zeker niet. Maar dit is de realiteit. Iedereen kan een een remedie proberen te zoeken voor ziekte X. Maar je zal zeer veel geld nodig hebben om ook maar iets te kunnen realiseren.
 • Kris D'hooghe

  1 jaar geleden
  We kunnen niet zonder de geneesmiddellen fabriekanten en dat weten ze goed genoeg,dus maken gebruik van de zwakkere