Reizigers uit Zuid-Afrika werden bij aankomst op Schiphol getest op Covid-19 in een speciale ‘teststraat’ op de luchthaven.
Volledig scherm
Reizigers uit Zuid-Afrika werden bij aankomst op Schiphol getest op Covid-19 in een speciale ‘teststraat’ op de luchthaven. © AFP

18 van de 61 positieve passagiers op vluchten van Zuid-Afrika naar Nederland besmet met omikronvariant

Bij 18 van de 61 besmette passagiers die vorige week vrijdag met het vliegtuig uit Zuid-Afrika terugkeerden naar Nederland, is de omikronvariant van het coronavirus vastgesteld. Dat heeft het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM zaterdag bekendgemaakt.

  1. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers toont hoe in Kiev bunkers in gereedheid worden gebracht: “Doet denken aan lang vervlogen tijden”
    Play

    Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers toont hoe in Kiev bunkers in gereedheid worden gebracht: “Doet denken aan lang vervlogen tijden”

    De spanning in Oekraïne blijft oplopen nu de NAVO én de Verenigde Staten nee zeggen tegen elke Russische eis. In de straten van Kiev groeit de bezorgdheid, stelt onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers ter plekke vast. Er worden zelfs bunkers in gereedheid gebracht. “De meeste mensen zijn ofwel bang ofwel net erg strijdvaardig en bereid om zelf de wapens op te nemen”, klinkt het. Ramaekers neemt ons mee in een van de bunkers.