Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

15 vluchten geannuleerd en 175 vertraagd in Spanje door staking bij Ryanair

Door de staking bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zijn er in Spanje zaterdag 15 vluchten geannuleerd en 175 vluchten liepen vertraging op. Dat melden Spaanse media.

 1. ONZE OPINIE. “Net nu we na twee jaar corona weer volop kunnen vliegen, lijkt het stakingsvirus al minstens even besmettelijk”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Net nu we na twee jaar corona weer volop kunnen vliegen, lijkt het stakingsvi­rus al minstens even besmette­lijk”

  Jarenlang was het de slogan van Sabena, de voorganger van Brussels Airlines: “U bent in goede handen”. Het probleem nu voor de luchtvaartsector: er zíjn geen handen meer. Veel van die problemen hebben de maatschappijen aan zichzelf te danken. Door een kortzichtig beleid van steeds goedkopere vluchten, lage lonen en massaal uitbesteden, wil bijna niemand er nog werken. Het slechte nieuws voor u als consument: dat krijgen ze op enkele weken nooit meer gecorrigeerd. Het wordt bidden dat u deze zomer geen vlucht vanop een ‘kluchthaven’ heeft.
 2. 525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem
  PREMIUM
  Zaventem

  525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem

  Het belooft heet te worden volgende week op de luchthaven van Zaventem. Maandag leggen de bewakingsagenten het werk neer – Brussels Airport roept reizigers zelfs op om er weg te blijven – en donderdag, vrijdag én zaterdag blijven nagenoeg alle toestellen van Brussels Airlines aan de grond door een staking van de piloten en het cabinepersoneel. U zal volgende week maar op vakantie moeten vertrekken…