15-tal jongeren belagen voormalige Miss France in Parijs: “Ik voelde me zo zwak en hulpeloos”

Vaimalama Chaves, Miss Frankrijk 2019, is zaterdag overdag het slachtoffer geworden van agressie. Op wandel door Parijs kreeg ze steentjes naar zich gegooid door een vijftiental vermoedelijk minderjarige jongens. “Ik voel me zo zwak en hulpeloos”, reageerde ze op sociale media.

2 reacties

 • Michel Jacobs

  1 jaar geleden
  Dat wordt ook in Brussel steeds erger, steeds meer minderjarigen die niet naar school gaan, op straat rondhangen, en zich alleen bezig houden metdrugs, kleine criminaliteit en het ambeteren van mensen.Sommigen hebben zelfs geen ouders. Klaarblijkelijk heeft Brussel geen geld om aan zijn wettelijke verplichtingen ter zake te voldoen. Voor een eigen regering, 16 burgemeesters en een gouverneur hebben ze dat dan weer wel.Let wel, we spreken van een 'gewest' kleiner dan een chinees dorp.Triestig.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Nog maar eens getoond waarom een vrouw zich moet leren verdedigen (snel kunnen lopen is ook een pluspunt).
 1. Amper klachten in grootsteden, terwijl 8 op de 10 jonge vrouwen bang is op straat: “Je wordt nagefloten, lastiggevallen en aangegaapt als een stuk vlees”
  PREMIUM

  Amper klachten in grootste­den, terwijl 8 op de 10 jonge vrouwen bang is op straat: “Je wordt nagefloten, lastigge­val­len en aangegaapt als een stuk vlees”

  8 op de 10 jonge vrouwen mijdt openbare plaatsen uit angst om aangevallen of geïntimideerd te worden. Dat blijkt uit een Europees onderzoek. Vooral in grootsteden is seksuele intimidatie op straat schering en inslag. “Ze riepen me na en één van de mannen vroeg botweg om seks met hem te hebben tijdens een schooluitstap. Pas toen een mannelijke klasgenoot bij me kwam staan, stopte het eindelijk”, getuigt een meisje. De politie in Brussel roept slachtoffers op om klacht in te dienen, want dat gebeurt nu nog veel te weinig.