Het lichaam van Carlo Acutis (1991-2006) is na zijn overlijden gebalsemd. Op 1 oktober werd het graf geopend. Heel wat gelovigen kwamen bidden bij het opgebaarde lichaam in de basiliek van Assisi.
Volledig scherm
Het lichaam van Carlo Acutis (1991-2006) is na zijn overlijden gebalsemd. Op 1 oktober werd het graf geopend. Heel wat gelovigen kwamen bidden bij het opgebaarde lichaam in de basiliek van Assisi. © Photo News

15-jarige millennial zalig verklaard; gebalsemd lichaam opgebaard in basiliek Assisi

UPDATEVoor het eerst is een millennial zalig verklaard. Carlo Acutis die in 2006 op 15-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemie, wordt in Italië ook wel de cyberapostel genoemd.

8 reacties

 • Rose-Marijke Demeyer

  3 maanden geleden
  Zalig zij die niet gezien hebben en toch geloven! Deo gratias dat Onze Katholieke Kerk weer een mooi voorbeeld van geloof en liefde voor God en de naasten ons geschonken wordt. Dit schenkt ons de hoop en de standvastigheid om nooit op te geven, maar te blijven volharden in ons geloof en onze inzet ten dienste van God en onze naasten. Zalige Acutis, bid voor ons en voor onze jeugd!
 • Dimitri Ganje

  3 maanden geleden
  Norbert de brouwer. In mijn mening toch nog beter dan zaventem opblazen in naam van.. alle geloof in “goden” zou verboden moeten zijn. Brengt niks dan miserie.
 • Rudy Fosselle

  3 maanden geleden
  Hier gelooft men massaal in de coronareligie en de heilig verklaarde virocraten daar in een 15-jarige miraculeuze genezer. Het is overal wat hoor.
 • dirk declercq

  3 maanden geleden
  Mooi! Moge hij een voorbeeld zijn voor velen!
 • Guido Ceuleers

  3 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk ? Heeft katholieke kerk niets anders te doen in deze corona tijden ?
 1. Zweden transporteert meer dan 2.000 Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  Zweden transpor­teert meer dan 2.000 Moderna-vac­cins bij een te lage tempera­tuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
 1. Biden stelt plan voor om coronacrisis aan te pakken: “Erfenis van Trump nog veel erger dan gedacht”

  Biden stelt plan voor om coronacri­sis aan te pakken: “Erfenis van Trump nog veel erger dan gedacht”

  “Laat mij heel duidelijk zijn. Het zal slechter worden vooraleer het beter wordt. De dodentol vanwege corona zal waarschijnlijk volgende maand de 500.000 overschrijden.” Joe Biden wond er geen doekjes om tijdens zijn eerste persconferentie als president van Amerika. Daarin stelde hij zijn plan voor in de strijd tegen Covid-19. Het hoofd van zijn coronateam liet intussen optekenen dat “de erfenis van Trump nog veel erger is dan verwacht”.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"