Het lichaam van Carlo Acutis (1991-2006) is na zijn overlijden gebalsemd. Op 1 oktober werd het graf geopend. Heel wat gelovigen kwamen bidden bij het opgebaarde lichaam in de basiliek van Assisi.
Volledig scherm
Het lichaam van Carlo Acutis (1991-2006) is na zijn overlijden gebalsemd. Op 1 oktober werd het graf geopend. Heel wat gelovigen kwamen bidden bij het opgebaarde lichaam in de basiliek van Assisi. © Photo News

15-jarige millennial zalig verklaard; gebalsemd lichaam opgebaard in basiliek Assisi

UPDATEVoor het eerst is een millennial zalig verklaard. Carlo Acutis die in 2006 op 15-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemie, wordt in Italië ook wel de cyberapostel genoemd.

8 reacties

 • Rose-Marijke Demeyer

  2 jaar geleden
  Zalig zij die niet gezien hebben en toch geloven! Deo gratias dat Onze Katholieke Kerk weer een mooi voorbeeld van geloof en liefde voor God en de naasten ons geschonken wordt. Dit schenkt ons de hoop en de standvastigheid om nooit op te geven, maar te blijven volharden in ons geloof en onze inzet ten dienste van God en onze naasten. Zalige Acutis, bid voor ons en voor onze jeugd!
 • Dimitri Ganje

  2 jaar geleden
  Norbert de brouwer. In mijn mening toch nog beter dan zaventem opblazen in naam van.. alle geloof in “goden” zou verboden moeten zijn. Brengt niks dan miserie.
 • Rudy Fosselle

  2 jaar geleden
  Hier gelooft men massaal in de coronareligie en de heilig verklaarde virocraten daar in een 15-jarige miraculeuze genezer. Het is overal wat hoor.
 • Dirk Declercq

  2 jaar geleden
  Mooi! Moge hij een voorbeeld zijn voor velen!
 • Guido Ceuleers

  2 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk ? Heeft katholieke kerk niets anders te doen in deze corona tijden ?
 1. Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

  Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

  Het Amerikaanse Nationaal Archief heeft onder andere Bill Clinton, George Bush en Barack Obama gevraagd of ze alstublieft even in hun huis willen nagaan of ze niet nog ergens geheime regeringsdocumenten hebben liggen. Het archief heeft het opvallende verzoek per brief gestuurd naar alle laatste zes presidenten en hun vicepresidenten, na de vondst van documenten bij president Joe Biden, voormalig president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence.