Het lichaam van Carlo Acutis (1991-2006) is na zijn overlijden gebalsemd. Op 1 oktober werd het graf geopend. Heel wat gelovigen kwamen bidden bij het opgebaarde lichaam in de basiliek van Assisi.
Volledig scherm
Het lichaam van Carlo Acutis (1991-2006) is na zijn overlijden gebalsemd. Op 1 oktober werd het graf geopend. Heel wat gelovigen kwamen bidden bij het opgebaarde lichaam in de basiliek van Assisi. © Photo News

15-jarige millennial zalig verklaard; gebalsemd lichaam opgebaard in basiliek Assisi

UPDATEVoor het eerst is een millennial zalig verklaard. Carlo Acutis die in 2006 op 15-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemie, wordt in Italië ook wel de cyberapostel genoemd.

8 reacties

 • Rose-Marijke Demeyer

  7 maanden geleden
  Zalig zij die niet gezien hebben en toch geloven! Deo gratias dat Onze Katholieke Kerk weer een mooi voorbeeld van geloof en liefde voor God en de naasten ons geschonken wordt. Dit schenkt ons de hoop en de standvastigheid om nooit op te geven, maar te blijven volharden in ons geloof en onze inzet ten dienste van God en onze naasten. Zalige Acutis, bid voor ons en voor onze jeugd!
 • Dimitri Ganje

  7 maanden geleden
  Norbert de brouwer. In mijn mening toch nog beter dan zaventem opblazen in naam van.. alle geloof in “goden” zou verboden moeten zijn. Brengt niks dan miserie.
 • Rudy Fosselle

  7 maanden geleden
  Hier gelooft men massaal in de coronareligie en de heilig verklaarde virocraten daar in een 15-jarige miraculeuze genezer. Het is overal wat hoor.
 • dirk declercq

  7 maanden geleden
  Mooi! Moge hij een voorbeeld zijn voor velen!
 • Guido Ceuleers

  7 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk ? Heeft katholieke kerk niets anders te doen in deze corona tijden ?
 1. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play
  India

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den

  De politie in India heeft een verontrustende ontdekking gedaan. Bij tien woninginvallen in een sloppenwijk in Maharashtra zaten jonge kinderen op de grond coronatesten te verpakken. Opvallend daarbij was het gebrek aan hygiëne: niemand droeg een mondmasker of handschoenen en de kinderen zaten op de grond te werken. De man die de kinderen de opdracht gaf, is gearresteerd.
 2. Telewerken op idyllische plek? Deze Italiaanse steden komen tussen in huur van jouw vakantiehuis

  Telewerken op idyllische plek? Deze Italiaanse steden komen tussen in huur van jouw vakantie­huis

  Telewerken is voor velen aan de orde van de dag tijdens de pandemie, maar waarom gewoon thuis aan je bureau werken als je dat ook op een idyllische locatie kan doen? Enkele pittoreske Italiaanse steden willen buitenlandse werknemers helpen om de sprong te wagen. In een poging nieuwkomers te lokken, betalen Santa Fiora in Toscane en Rieti in Lazio tot vijftig procent van de huurkosten van een (vakantie)huis.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den