Luchtvervuiling in Parijs.
Volledig scherm
Luchtvervuiling in Parijs. © AP

15.000 wetenschappers uit 184 landen waarschuwen voor "catastrofaal lot van de wereld"

WetenschapIn een 'brief aan de mensheid' waarschuwen 15.000 wetenschappers uit 184 landen voor de "rampzalige gevaren" waaraan onze wereld is blootgesteld. De snel groeiende bevolking, de ontspoorde consumptie en het verlies van biodiversiteit zijn maar enkele van de onderwerpen die de onderzoekers aanhalen.

194 reacties

 • Gilles Standaert

  5 jaar geleden
  "Trump heeft in één jaar al ongelooflijke schade aangebracht." Met wat? uit een akkoord stappen dat toch niemand volgde en enkel voor de schone schijn was opgesteld. Kijk naar de overheden, diesel schandaal? van merkel & co mogen ze rustig verder doen. En de domme mensen hier blijven die auto's nog kopen ook! Wat dan met een klimaat akkoord? dat is een ziekelijke grap!
 • Andre Poelmans

  5 jaar geleden
  Een mooie zaak in feite ! Dan zijn heeeel veel problemen opgelost. En iedereen arm en rijk zullen ten onder gaan ! En dan kan men opnieuw beginnen ! Als het dit niet is , zal het een wereldoorlog zijn , dus.... De natuur vreekt zich , eender hoe !
 • Sven Eeckelaers

  5 jaar geleden
  De wereld (voornamelijk de overheid) is gewoon hypocriet en egoïstisch: zorg voor je naasten en de rest mag doodvallen! Ze duwen nu eigenlijk de verantwoordelijkheid voor dit probleem in onze handen, en geven ons bij manier van spreken de schuld, maar eigenlijk zijn zij de schuldige en wie mag het weer oplossen... wij uiteraard! De mensheid zal zichzelf inderdaad spijtig genoeg zelf uitroeien, maar dit zal niet onze schuld zijn, maar van diegenen die er de leiding over hebben.
 • Sven Eeckelaers

  5 jaar geleden
  Het is spijtig te moeten toegeven dat aan deze problematiek niets zal gedaan worden. Pas wanneer het te laat is zullen de overheden stoppen met geld aan te nemen van de grote corporaties die de wereld vernietigen en zullen opeens "hun ogen opengaan" terwijl ze dit eigenlijk al lang wisten.
 • geert remans

  5 jaar geleden
  de aardbol heeft al voor erger zaken gestaan en overleefd wij mensen gaan eraan en we hebben er zelf schuld aan
 1. Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed
  Play

  Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed

  Marie-Pierre Mazzaggio klaagt een ziekenhuis in de buurt van Parijs aan wegens schuldig verzuim. Haar moeder, de 83-jarige Josette, overleed twee weken nadat ze 44 uur in een gang van de spoedafdeling van het hospitaal had moeten doorbrengen. Marie-Pierre is “vastberaden” en “klaar om tot het uiterste te gaan”, zegt ze aan de krant ‘Le Parisien’. Het Franse parket heeft een onderzoek ingesteld.