De aangespoelde grienden op het strand van Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
De aangespoelde grienden op het strand van Nieuw-Zeeland. © AP

145 grienden aangespoeld op afgelegen strand in Nieuw-Zeeland: “Zeer triest”

Op een afgelegen strand op het Nieuw-Zeelandse Stewarteiland zijn 145 grienden aangespoeld, kondigen de autoriteiten vandaag aan. De helft van de dieren was al dood toen ze gevonden werden, de andere helft moest geëuthanaseerd worden omdat ze niet meer geholpen konden worden.

10 reacties

 • Joeri De clercq

  2 jaar geleden
  En boten hebben hier helemaal niets mee te maken,, wel het klimaat die de zee andere temperaturen geeft en woeliger word. Maar in de geschiedenis van ons planeetje is et klimaat altijd blijven veranderen sinds de dag dat er leven was. En al sterven wij volledig uit,, de aarde zal altijd blijven veranderen, reken niet op 100 of 500jaar,, dat is een flits voor deze planeet. Serieus!
 • Joeri De clercq

  2 jaar geleden
  De mens heeft hier niets mee te maken! Of was de mens ook de schuldige toen de dinosourische uitstierven ? Serieus mensen stop toch eens! Zulke fenomenen heeft altijd al bestaan.
 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  Als de mens de natuur zal kapotgemaakt hebben zal de natuur ons een handje helpen en op zijn beurt de parasieten "mens" genaamd te verwijderen. Dit alles is enkel en alleen de schuld van de mens die zijn eigen habitat kapot heeft gemaakt. Triestig dat zovele onschuldige dieren hier het slachtoffer van zijn en worden.
 • Chris Ulrichts

  2 jaar geleden
  @guido vermeyen: lawaai van scheepvaart dat het zeeleven naar de knoppen helpt, niet meer dan dat!
 • censor

  2 jaar geleden
  Grienden zijn roofzuchtige "walvissen" ...meer en meer wordt verondersteld dat zeedieren gedesoriënteerd worden door lawaai van scheepsmotoren...walvissen hebben een buitengewoon gehoor en zijn daardoor letterlijk het 'noorden' kwijt.
 1. Dit is de vrouw die de aangespoelde walvis onderzoekt: “Hoe gek het ook mag klinken, dit zijn hoogdagen voor mij”
  PREMIUM

  Dit is de vrouw die de aangespoel­de walvis onderzoekt: “Hoe gek het ook mag klinken, dit zijn hoogdagen voor mij”

  Met een blik vol afschuw en een zakdoek voor de neus tegen die vreselijke stank keek het volk naar de bloederige dissectie van Antonius op het strand. Is het dan niet zonderling wanneer iemand als Marjan Doom (35) - dierenarts en directeur van het Gentse universiteitsmuseum – een vreugdesprongetje maakt bij het bericht over een aangespoelde walvis? “Zo’n walvis is voor ons als een rommelmarkt. Je weet nooit wat voor prachtige zaken je er op de kop kan tikken.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel