De EU beschuldigt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko ervan mensen doelbewust uit crisisregio's naar Minsk over te vliegen en ze dan naar de EU-grenzen door te sturen.
Volledig scherm
De EU beschuldigt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko ervan mensen doelbewust uit crisisregio's naar Minsk over te vliegen en ze dan naar de EU-grenzen door te sturen. © AP

134 pogingen om grens Polen en Wit-Rusland over te steken op één dag: Pools parlement neemt wet aan om grens te beschermen

De Poolse grenspolitie heeft op één dag 134 pogingen van vluchtelingen en migranten om de grens over te steken geteld. Ze proberen Polen - en zo de Europese Unie - binnen te raken via buurland Wit-Rusland. Het zou gaan om ongeveer 10.000 migranten. Het parlement van Polen heeft dinsdag een wet ter bescherming van de grens goedgekeurd.

  1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
    Hardware Info

    Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

    De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.