Turkse legervoertuigen aan de grens met Syrië.
Volledig scherm
Turkse legervoertuigen aan de grens met Syrië. © AFP

121 Turken gearresteerd voor online kritiek op offensief in Syrië

In Turkije zijn 121 mensen aangehouden omdat ze online kritiek hadden geleverd op het offensief in Syrië. Bovendien worden zo'n 500 accounts op sociale media onderzocht die het offensief als "bezetting" bestempelden. Dat meldde minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu tijdens een bijeenkomst met aanhangers van het Turkse leger.

30 reacties

 • Mady Vermeulen

  1 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat het openlijk dictariale Turkije nog gesponsord wordt door de EU om aan het Europees lidmaatschap te geraken! Vlaanderen zet alle wapenleveringen stop aan Turkije. Hoe zit het met FN?
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Hoelang speelt Erdogan nu al met de voeten van dit tandeloos Europa?!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De EU zal wat schijnblokkades en wat diplomatieke praat verkopen en verder niets doen. Ondertussen draait de wapenhandel weer op volle toeren. En wat nu niet geleverd wordt komt wel achteraf om de legerstocks in Turkije terug aan te vullen.
 • Janneke Alsberg

  1 jaar geleden
  Turkije is sterker dan de EU legers samen, misschien(nog!) niet in materieel, wel in geestdrift, religieuze overtiiging, zin voor destiny, steun van islamisten alom, lef en ballen, agressief, Jonge hongerige bevolking, zin voor jawel kolonialisme, historisch besef enz...
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Dat zag je al enkele jaren aankomen maar ik heb vredelievend links daar nooit iets over horen zeggen. De vijand zijn de Vlamingen die op NVA durven stemmen, niet de dictators die hun eigen volk uitmoorden en op de vlucht jagen.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv