NXIVM-sekteleider Keith Raniere tijdens zijn hoorzitting in New York.
Volledig scherm
NXIVM-sekteleider Keith Raniere tijdens zijn hoorzitting in New York. © REUTERS

120 jaar cel voor Amerikaanse seksgoeroe Raniere wegens kinderhandel

De omstreden Amerikaanse seks- en zelfhulpgoeroe Keith Raniere is veroordeeld tot 120 jaar cel voor onder meer kinderhandel en betrokkenheid bij dwangarbeid. Een rechter in Brooklyn (New York) legde hem ook een boete op van 1,75 miljoen dollar (ongeveer 1,5 miljoen euro).

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Trump weigert nederlaag te erkennen: Georgia telt alle stemmen voor een derde keer. Michigan bevestigt overwinning Biden, Trump-team in hoger beroep in Pennsylvania

  Trump weigert nederlaag te erkennen: Georgia telt alle stemmen voor een derde keer. Michigan bevestigt overwin­ning Biden, Trump-team in hoger beroep in Pennsyl­vania

  De Amerikaanse staat Georgia, waar Trumps rivaal Biden nipt de verkiezingen won, begint vandaag met de hertelling van de ruim 5 miljoen stemmen. Er is ruim een week voor uitgetrokken. Daarnaast heeft het team van Trump ook een hoger beroep ingesteld tegen de uitkomst van de verkiezingen in Pennsylvania. In de staat Michigan, waar Trumps team eerder al bot ving met een aanklacht voor fraude, is Biden ondertussen officieel tot winnaar uitgeroepen.
 1. Zes jaar cel voor miljardairsdochter in zaak tegen leiders van sekte die seksslavinnen brandmerkte

  Zes jaar cel voor miljar­dairs­doch­ter in zaak tegen leiders van sekte die seksslavin­nen brandmerk­te

  Clare Bronfman, de 41-jarige erfgename van Seagram, is veroordeeld tot 6 jaar en 9 maanden cel voor haar rol in Nxvium, een bedrijf dat zelfhulpcursussen aanbood. In werkelijkheid ging het om een sekte die zich inliet met dwangarbeid, afpersing en seksueel misbruik. De sekteleider bleek zelfs seksslavinnen te hebben die werden gebrandmerkt met zijn initialen. Ook actrice Allison Mack, bekend van Smallville, was bij de sekte betrokken.
 2. Amerikaanse toezichthouder keurt ‘Trumpmedicijn’ versneld goed

  Amerikaan­se toezicht­hou­der keurt ‘Trumpmedi­cijn’ versneld goed

  De Amerikaanse medicijnwaakhond Food and Drug Administration (FDA) heeft versnelde goedkeuring verleend aan de firma Regeneron om de synthetische antilichamen casirivimab en imdevimab toe te dienen voor de behandeling van patiënten met milde tot matige coronaklachten. Het gaat om mensen die positief getest zijn en die een hoog risico lopen zware klachten te ontwikkelen. President Donald Trump kreeg de middelen toegediend toen hij corona had.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok