(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Repro Peter Vanderveken

11 miljoen euro belasting ontdoken: 45 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen in Nederland

smokkelDe Nederlandse fiscale opsporingsdienst FIOD heeft 45 miljoen sigaretten in beslag genomen bij huiszoekingen in onder meer Rotterdam, Rijswijk en Schiedam. Op de sigaretten is geen accijns en omzetbelasting betaald, waardoor voor ongeveer 11 miljoen euro aan belasting ontdoken werd. De sigaretten worden vernietigd.

6 reacties

 • Freddie Lamers

  4 jaar geleden
  Daniel bamps...inderdaad de roverheid zit daar meer over in.
 • mark germanus

  4 jaar geleden
  Daar is de staat super snel op,ontduiken van invoerrechten en taksen op tabak en alcohol en de straffen( boetes) zijn niet mals! Stel je voor dat de gewone burger dit goedkoper zou kunnen aanschaffen, het land zou failliet gaan en de politiekers geen vet inkomen meer !
 • Per Bloem

  4 jaar geleden
  Illegaal en met taxband legaal Of je rookt met of zonder taxband het blijft ongezond en zonder taxband ongezond voor papa staat
 • Jurgen Latet

  4 jaar geleden
  En met hoeveel zijn we die ook zo iets doen, en waar gaan ze dat geld dan halen van wie gaan ze dat afpakken nul noppen niks ze hadden ze beter eerst laten verkopen en dan op pakken.
 • Jan Van Overveldt

  4 jaar geleden
  Per sigaret zou er 0,24 Euro ontdoken zijn en op een pakje 20 sigaretten 4,88 Euro. Kassa kassa voor Nederlandse (r)overheid...