Thaise ambtenaren ontdekten 109 dieren in de bagage van twee vrouwen, waaronder twee gordeldieren.
Volledig scherm
Thaise ambtenaren ontdekten 109 dieren in de bagage van twee vrouwen, waaronder twee gordeldieren. © Department of Natural Parks and Wildlife Conservation

109 levende dieren ontdekt in bagage van twee vrouwen op luchthaven in Bangkok

Twee vrouwen zijn op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok gearresteerd en beschuldigd van dierensmokkel nadat 109 levende dieren in hun bagage waren aangetroffen.

 1. IN KAART. Frankrijk blijft lijden onder vernietigende bosbranden: “Brand nabij Bordeaux is een monster”
  Play
  Update

  IN KAART. Frankrijk gaat gebukt onder "monster­lij­ke" bosbranden: “Brand nabij Bordeaux is reusachtig”

  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in het land in de as gelegd. En ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, gepaard met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.
 2. 'Dierenvriend' draaide hobbypaarden in eten voor grof geld
  PREMIUM

  'Dieren­vriend' draaide hobbypaar­den in eten voor grof geld

  Knoeien met de paspoorten van paarden zodat ze in voedsel terechtkwamen, het verhandelen van verboden exotische dieren, en verwaarloosde paarden op zijn erf. W.V.H (26), zaakvoerder van een manege in Arendonk, is opgepakt in een onderzoek naar internationale fraude. De zelfverklaarde paardenliefhebber schonk ooit duizend euro aan een afgebrande manege in Italië, maar blijkt heel wat minder lief voor zijn eigen dieren.