De 101-jarige Josef Schütz (r.) staat terecht wegens “medeplichtigheid” aan de moord op 3.518 gevangenen toen hij tussen 1942 en 1945 in het kamp Sachsenhausen (l.) werkzaam was. Schütz ontkent de feiten.
Volledig scherm
De 101-jarige Josef Schütz (r.) staat terecht wegens “medeplichtigheid” aan de moord op 3.518 gevangenen toen hij tussen 1942 en 1945 in het kamp Sachsenhausen (l.) werkzaam was. Schütz ontkent de feiten. © AP/Reuters

101-jarige verdachte van nazimisdaden blijft ontkennen

De oudste verdachte van nazimisdaden, die maandag voor de rechter in het Duitse Brandenburg an der Havel is verschenen, heeft op de voorlaatste dag van zijn proces opnieuw ontkend dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog als bewaker in een Duits concentratiekamp heeft gediend.

  1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
    HLN Shop

    Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

    De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.