Een student aan Trinity College, onderdeel van de universiteit van Cambridge in het oosten van Engeland.
Volledig scherm
Een student aan Trinity College, onderdeel van de universiteit van Cambridge in het oosten van Engeland. © AFP

100 miljoen pond voor Turing-programma: de
Britse opvolger van Erasmus

Groot-Brittannië is van plan ruim 100 miljoen pond (ongeveer 111 miljoen euro) te investeren in een nieuw programma voor de uitwisseling van studenten, na het vertrek van het land uit het Europese Erasmusprogramma. Het Britse ministerie van Onderwijs zei dat zijn Turing-programma vanaf september zowat 35.000 studenten de kans zal geven in het buitenland te studeren.

9 reacties

 • Christien De Waele

  3 weken geleden
  Als men commentaar heeft op universitair niveau. Begin dan met de proffen die veelal les geven als leuke financiële bonus zien. Want de achteruitgang in het onderwijs is een direct gevolg van de ouders zelf! Voetbal en ontspanning is toch belangrijker. Geef ze een laptop dan kunnen ze spelletjes spelen. Begin bij een boek! Met lezen en begrijpen. Want als dat niet gaat kunt ge niet leren. En steek vooral de niveaus door elkaar. Dat goeie studenten worden tegengehouden door de mindere..
 • Jean-Paul Van der Borght

  3 weken geleden
  zelf onderhandelen zou te moeilijk zijn dan maar de Vlaamse regering laten onderhandelen en betaal dan ook terwijl je toch onderhandelt. Goed bedacht
 • Katrien Caers

  3 weken geleden
  Misschien is het een idee om de vlaamse studenten dan gewoon ergens anders te laten studeren? Faam hebben ze zeker de Britse universiteiten, en dat trouwens ook door veel buitenlanders, maar uniek zijn ze dan ook weer niet.
 • MICHAEL WOLF

  3 weken geleden
  En dan te bedenken dat Türing na WO II door het Britse gerecht vervolgd werd om dat hijj homo was...
 • Kris Boydens

  3 weken geleden
  Zorg er zeker voor dat zij dan maar aan EU volle pot overal moeten betalen. Voor we het weten danst iedereen weer voor britse overheerser.
 1. Gehandicapte Fred zorgt voor aandoenlijk moment in Nederland, als hij plots de minister tegen alle regels in een stevige knuffel geeft

  Gehandicap­te Fred zorgt voor aandoen­lijk moment in Nederland, als hij plots de minister tegen alle regels in een stevige knuffel geeft

  Het bezoek van de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge aan gehandicapteninstelling ‘s Heeren Loo was heel zorgvuldig voorbereid, met alle mogelijke coronamaatregelen van kracht. Maar Fred, één van de bewoners van de instelling die die dag zijn eerste coronaprik kreeg, trok zich van dat alles even lekker niks aan. Hij zag de minister, liep op hem af en gaf hem een dikke knuffel. Nee, dat mocht eigenlijk niet. Maar Fred was niet tegen te houden. Een hartverwarmende foto is het resultaat.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis