AFP
Volledig scherm
© AFP

10 doden door coronavirus in België – Frankrijk minstens twee weken in lockdown

Er zijn in België opnieuw vijf personen overleden aan het coronavirus. Ook zij waren hoogbejaard volgens viroloog Marc Van Ranst. Met de nieuwe overlijdens komt de teller in België op tien dodelijke slachtoffers te staan. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 7.000 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Net zoals Koning Filip eerder vandaag de Belgische bevolking toesprak, doet de Franse president Emmanuel Macron hetzelfde bij de Franse bevolking. Om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, verbiedt hij alle samenkomsten vanaf morgen 12 uur op Franse bodem en dit voor minstens twee weken.

189 reacties

 • Reynilde Vernaeve

  1 jaar geleden
  Allemaal goed voor het milieu. Maar triest dat er zoiets moet gebeuren vooraleerst de grenzen sluiten. Ieder land terug grenscontroles .
 • hugo van der speeten

  1 jaar geleden
  geen locdown ,mensen opsluiten dient tot niets ,iedereen moet zijn verantwoordelijk nemen en de raadgevingen opvolgen , dus afstand nemen en gezond verstand laten werken,maar blijkbaar zijn er nog een massa imbecielen op deze wereld.
 • eric maier

  1 jaar geleden
  maw, Macron legt een staat van beleg af, want dat is het als er militairen op vrij grote schaal ontplooit worden Wat daarmee zeer zeker is , is dat hij plunderingen en erger verwacht, vooral vanuit de voorsteden uit richting hartje Parijs. COV19 moet bestreden worden, maar als je een samenzweringstheorie zou ontwikkelen, komt het de overheden wel geweldig uit.. maak de massa bang, geen betogingen voor vanalles en geen betogingen en rellen tegen de gevestigde orde die vooral de rijksten bedienen
 • Pieter Martens

  1 jaar geleden
  Goed moment om naar 1 regering te gaan met 10 ministers meer als genoeg en ruim dat overtollig koningshuis senaat en andere meeeters op zo komt er genoeg geld vrij om de bevolking er bovenop te helpen na de crisis en er is dan meteen een echte democratie
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  De chaos en paniek hebben we enkel te danken aan de media, de prioriteit we mogen en kunnen ons geld niet meer opdoen
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!