De Franse presidentskandidaat Éric Zemmour plakt een verkiezingsaffiche van zichzelf op een muur tijdens een campagnebezoek in Noord-Frankrijk. Beeld van vorige week.
Volledig scherm
De Franse presidentskandidaat Éric Zemmour plakt een verkiezingsaffiche van zichzelf op een muur tijdens een campagnebezoek in Noord-Frankrijk. Beeld van vorige week. © AFP

10.000 euro boete voor Franse presidentskandidaat Éric Zemmour wegens aanzetten tot haat

De correctionele rechtbank van Parijs heeft maandag de extreemrechtse presidentskandidaat Éric Zemmour (63) tot 10.000 euro boete veroordeeld wegens aanzetten tot haat. Aanleiding waren uitlatingen over geïsoleerde migrantenjongeren.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Valérie Pécresse is de presidentskandidaat van Les Républicains

  Valérie Pécresse is de presidents­kan­di­daat van Les Républi­cains

  De Franse Republikeinen hebben besloten dat Valérie Pécresse (54) hun partij gaat vertegenwoordigen bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar in april. Ze is als winnaar uit de voorverkiezingen gekomen, zo meldt de partij Les Républicains (LR) zaterdag. De bestuurder van regio Île-de-France, waar Parijs onder valt, is de eerste vrouwelijke kandidaat van Les Républicains. Ze neemt het in april op tegen onder anderen Emmanuel Macron, de huidige president.