Buurtbewoners staan ​​staan oog in oog met de vlammen in Añón de Moncayo, Spanje.
Volledig scherm
Buurtbewoners staan ​​staan oog in oog met de vlammen in Añón de Moncayo, Spanje. © AP

1.500 mensen geëvacueerd door bosbranden in Spanje

In het noordoosten van Spanje moesten afgelopen nacht zowat 1.500 mensen hun woning verlaten voor een bosbrand die niet meer onder controle is. De brand in Añón de Moncayo, zowat 70 kilometer ten westen van Zaragoza, wordt aangewakkerd door de sterke wind.

  1. Krijgen we meer diarree in deze hitte? Dat zou kunnen, maar arts waarschuwt: “Die buikloop krijg je tijdens deze warme dagen vaak ook van iets anders”
    PREMIUM

    Krijgen we meer diarree in deze hitte? Dat zou kunnen, maar arts waarschuwt: “Die buikloop krijg je tijdens deze warme dagen vaak ook van iets anders”

    Het rommelt in onze darmen. En daar maken we ons – in deze tijden van extreme warmte, zon en droogte – blijkbaar toch wel wat zorgen over. De voorbije dagen hebben we met z’n allen immers opvallend vaak diarree en hitte ingetikt in de zoekmachines op het internet. Hebben we gelijk dat we ongerust zijn? Komt diarree vaker voor als het heet is? Maag-, darm- en leverspecialist Denis Marichal van AZ Sint-Lucas in Gent duidt een en ander: “Sausjes bij de barbecue, dat zijn de grote boosdoeners bij ernstige vormen van diarree.”