Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP

1,5 meter afstand lukt niet: reizigers weigeren te volle trein te verlaten in Nederland

Het treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam in Nederland heeft deze ochtend vertraging opgelopen omdat in de wagons zo veel reizigers zaten dat het niet lukte om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De trein kon niet vertrekken omdat niemand wilde uitstappen, meldt de Treinverkeersleiding van de Nederlandse spoornetbeheerder ProRail.

16 reacties

 • john Roderigas

  3 jaar geleden
  dat ze zorgen dat er genoeg plaatsen zijn, maar daar denkt niemand aan , een trein dubbel zolang maken is misschien een oplossing.
 • Jozef Vermeulen

  3 jaar geleden
  Op de trein moet je dus een mondmasker dragen en afstand houden, op het werk is het of een mondmasker dragen of afstand houden, niet beide. Begrijpe wie kan.
 • mieke jansens

  3 jaar geleden
  Het systeem faalt niet, de mensen falen
 • maarten vissers

  3 jaar geleden
  Zolang de corona crisis duurt de auto nemen probleem opgelost
 • Gil Groenewijn

  3 jaar geleden
  Als iedereen vindt dat hij/zij niet moet afstappen en men maar 'moet' andere of langere treinen inleggen zijn we wel af. Van het zuiverste individualisme gesproken ...Los daar de coronacrisis maar eens mee op. Uitstekende beslissing om iedereen verplicht af te stappen en trein te laten wegrijden, misschien beginnen ze dan toch eens na te denken dat niet' iedereen voor zich ' tegelijk voor iedereen kan denken!
 1. Poetin krijgt te horen dat nucleaire ijsbreker niet gebouwd kan worden zoals voorzien nadat Rusland zelf cruciale fabriek in Oekraïne bombardeerde

  Poetin krijgt te horen dat nucleaire ijsbreker niet gebouwd kan worden zoals voorzien nadat Rusland zelf cruciale fabriek in Oekraïne bombardeer­de

  De Russische president Vladimir Poetin heeft te horen gekregen dat zijn prestigieuze nucleaire ijsbreker ‘Rossiya’ niet gebouwd kan worden zoals gepland. Dat meldt de Russische zakenkrant ‘Kommersant’. Oorzaak is dat de staalfabriek in Oekraïne die grote rompcomponenten voor het vlaggenschip moest maken, zwaar beschadigd is geraakt bij een bombardement. Dat werd uitgevoerd door Rusland zelf.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. KIJK. Overlever schietpartij neemt plots het woord na persconferentie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  KIJK. Overlever schietpar­tij neemt plots het woord na persconfe­ren­tie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  Een boze omstander heeft vlak na een persbriefing van de politie over de tragedie in een school in Nashville woedend het woord opgeëist voor de nog draaiende camera’s. “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”, vroeg de vrouw geëmotioneerd. “Hoe kan dit nog steeds gebeuren!?” De Amerikaanse overleefde zelf vorig jaar een schietpartij en is het grondig beu.