Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo Photo News

“1,5 meter afstand, handen wassen en mondmaskers stoppen het coronavirus”

Het University Medical Center, kortweg UMC, in Utrecht beslist uit de resultaten van een recente studie dat “als mensen 1,5 meter afstand houden, hun handen regelmatig wassen en mondmaskers dragen, dat voldoende is om de coronapandemie in westerse landen te bedwingen”. 

8 reacties

 • Hilde Peeters

  1 jaar geleden
  Ben deze week in net over de grens geweest hier volgens mij beseffen de meeste Nederlanders niet wat er echt aan de hand is. Er hangen wel papieren maar van maatregelen niet veelte zien. Je haalde de belgen er zo uit.
 • Peter Lepercque

  1 jaar geleden
  Dus... Leer dan eerst eindelijk aan de Belg hoeveel 1,5 meter is: Ze beseffen/ weten dit blijkbaar nog altijd niet...( bijvoorbeeld in de wachtrijen aan de winkels). Idem voor het dragen van het mondmasker : De neus moet vanzelfsprekend bedekt zijn ( of wil je bv een dokter die je zo opereert, met de neus bloot ?...)...
 • Roger Geens

  1 jaar geleden
  En als je in groepen terecht komt ,dan je kledij wassen ,goed drogen en zelf goed douchen . Wordt in Japan aangeraden .Waar een zieke woont alles goed verluchten ,zieke zijn /haar kledij wassen .Zelfs schoenen kunnen het virus overdragen via de druppels die de grond reiken ,daarom dat men in vele Aziatische landen straten en voetpaden ontsmet .
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Dit zijn dus dezelfde richtlijnen van 4 maanden geleden. proficiat!
 • Anne Marie De Keersmaecker

  1 jaar geleden
  Overal mondmaskers verplichten behalve thuis maar als er bezoekers komen misschien ook toepassen