Jessika en Israel verloren hun zoon Lucas (1) nadat een dokter weigerde een coronatest uit te voeren.
Volledig scherm
Jessika en Israel verloren hun zoon Lucas (1) nadat een dokter weigerde een coronatest uit te voeren. © Jessika Ricarte

1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavirus: “Ik wilde test voor mijn zoon, maar dokter stuurde me wandelen”

De sterftecijfers hebben een nieuwe piek bereikt, maar dat is niet de enige opvallende vaststelling in Brazilië. Sinds de start van de epidemie zijn er volgens de BBC ook al 1.300 baby’s bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Lerares Jessika Ricarte weet helaas hoe die pijn aanvoelt: zij verloor haar eenjarige zoon nadat een dokter weigerde een coronatest uit te voeren. Twee maanden later is Lucas aan MIS-C overleden, een zeldzame complicatie van het virus waarbij de hartspier ontstoken raakt. De kinderziekte werd ook al verschillende keren in ons land vastgesteld.

5 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat kinderen niet besmet geraakten. Of is dat alleen in België?
 • Wilfried Dekeyser

  1 jaar geleden
  Het blijft daar toch een raadsel wij zien dat niet wat er daar gebeurd
 • Gilbert Geldof

  1 jaar geleden
  En nog zijn er hier in België zovelen die zich niet willen laten vaccineren. Integendeel, Terkamerenbosje spelen, lockdownparty's,etc. Het kan niet op!
 • Mimo mobo

  1 jaar geleden
  Is gewoon besparingsmaatregel van bolsonaro hij laat liever de mensen creperen dan te investeren in serieuz vaccinatie beleid maar tja hij zal wel geld nodig hebben om zoals zijn vriendje trump een nieuwe ambasade in jeruzalem te.bouwen ! Karma karma karma kameeleon ?
 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  Eigenlijk zou Bolsonaro aangeklaagd moeten worden wegens Genocide op zijn eigen bevolking ?!