1. Grote politieoperatie in Frankfurt na meerdere schoten, lichaam van man gevonden in appartement
  4

  Grote politieope­ra­tie in Frankfurt na meerdere schoten, lichaam van man gevonden in apparte­ment

  In de Duitse stad Frankfurt is het dinsdagochtend tot een grote politieoperatie gekomen nadat in het stadsdeel Griesheim meerdere schoten waren gehoord. Toen de politie ter plaatse kwam bij het betrokken flatgebouw, werden ze aangevallen door een 41-jarige man die gewapend was met een mes en een wapen. De politie heeft gereageerd met schoten. Later werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen in een appartement.
 2. Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Boedapest: “Door verbod regenboogkleuren, neemt UEFA net wél politiek standpunt in”
  Play

  Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Hongarije: “Ik voel me hier minder veilig en ben alerter”

  Langs alle kanten komt er kritiek op de beslissing van de UEFA om de regenboogkleuren te verbieden, die de stad München op de Allianz Arena wilde projecteren. Vlaming en voormalig radio-dj Serge De Marre, die in de Hongaarse hoofdstad Boedapest woont en getrouwd is met een man, begrijpt dat de UEFA geen politiek standpunt wil innemen, maar “door dat niet te doen, nemen ze net wél een standpunt in”, zegt hij.
 1. Mobiele telefoon vermoorde Ichelle (29) na half jaar gevonden, Antwerpse Sandra H. blijft ontkennen
  ZEEUWS-VLAANDEREN

  Mobiele telefoon vermoorde Ichelle (29) na half jaar gevonden, Antwerpse Sandra H. blijft ontkennen

  De Nederlandse politie heeft in een watergang bij het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg de mobiele telefoon van de vermoorde Ichelle van de Velde gevonden. Samen met specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de politie of er nog data uit het toestel kunnen worden veiliggesteld. Vorige week meldde de politie al dat een belangrijk voorwerp van de omgebrachte vrouw was gevonden.
 2. Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw
  41

  Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw

  Peter Marshall (56) wist niet meer dat de vrouw (54) die naast hem zat - zijn ‘favoriete persoon’ - al zijn echtgenote was. De man uit de Amerikaanse staat Connecticut die lijdt aan jongedementie, werd voor de tweede keer verliefd. Peter kon zich zijn vrouw en hun eerste huwelijk helemaal niet herinneren en toen hij voorstelde om te huwen, zei Lisa voor een tweede keer volmondig ‘ja’. Ondanks de hartverscheurende diagnose die haar man drie jaar geleden heeft gekregen, beschouwt Lisa zichzelf als “de gelukkigste vrouw ter wereld”.
 1. “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd”: staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gediscipli­neerd”: staan 'regenboog­sup­por­ters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  De EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije van woensdagavond dreigt meer de politieke toer op te gaan dan de sportieve. De UEFA, die wel knielen toelaat als steunbetuiging, maar niet dat de Allianz Arena in München zich straks in regenboogkleuren hult, lokt daarmee scherpe reacties uit. Er is de oproep aan supporters om een regenboogvlag mee te pakken als protest tegen de antihomowet die Hongarije vorige week aannam, en er zijn de Hongaarse ultra’s die massaal zouden afzakken naar het stadion om die wet net te steunen. Wie zijn deze diehard supporters die zich in het zwart kleden?
 1. Paus Franciscus krijgt Spider-Man op bezoek in Vaticaan

  Paus Franciscus krijgt Spi­der-Man op bezoek in Vaticaan

  De paus heeft op de woensdagaudiëntie in het Vaticaan ook een Spider-Man ontvangen. Hij had plaatsgenomen in de sectie hoogwaardigheidsbekleders en zat onder meer naast een in het zwart geklede geestelijke, die totaal niet verbaasd leek over de strakke rood-zwart-blauwe uitdossing van zijn gemaskerde buurman. Sommige waarnemers waren erg verbaasd over de komst van de stripfiguur naar de statige binnenplaats van San Damaso, in het pauselijk paleis.
 1. EK-finale met 60.000 toeschouwers gaat toch door in Londen, ondanks oprukkende Deltavariant, stijgende coronacijfers en protest

  EK-finale met 60.000 toeschou­wers gaat toch door in Londen, ondanks oprukkende Deltavari­ant, stijgende coronacij­fers en protest

  Ondanks de verspreiding van de Deltavariant in het Verenigd Koninkrijk zal de Britse regering meer dan 60.000 supporters toelaten bij de finale van het EK voetbal in Wembley. Dat is maar liefst 75 procent van de volledige capaciteit. Het gaat om het grootste evenement in 15 maanden en dat op een moment waarop de coronacijfers aan de overkant van het Kanaal terug stijgen.
 2. Vleesetende bacterie maakt marmeren tombes van Michelangelo in Medici-grafkapel weer schoon

  Vleeseten­de bacterie maakt marmeren tombes van Michelange­lo in Medici-grafkapel weer schoon

  Het marmer van de graftombes die Michelangelo maakte voor de Florentijnse familie de’ Medici vertoont al sinds 1595 vlekken en verkleuring. De technieken om het weer schoon te krijgen, kwamen er pas recent, na enkele eeuwen. Toch bleef er ook dan nog altijd hardnekkig vuil achter. In het geheim werd de maanden voor de coronapandemie en ook tijdens de tweede golf duchtig geëxperimenteerd met bacteriën. En met succes.
 1. Israël voert enkele coronamaatregelen opnieuw in vanwege Deltavariant

  Israël voert enkele coronamaat­re­ge­len opnieuw in vanwege Deltavari­ant

  Israël heeft verschillende coronamaatregelen, die eerder afgeschaft waren, opnieuw ingevoerd. Dat heeft alles te maken met een stijging van het aantal besmettingen, veroorzaakt door de Deltavariant, voorheen ook bekend als de Indiase variant. Zo moeten er aan grensovergangen, in ziekenhuizen en op de internationale luchthaven opnieuw mondmaskers gedragen worden. Het ministerie van Volksgezondheid laat woensdag weten dat de maatregelen meteen ingaan.
 1. Witte Huis erkent dat Verenigde Staten vaccinatiedoel van 4 juli zullen missen

  Witte Huis erkent dat Verenigde Staten vaccinatie­doel van 4 juli zullen missen

  Het Witte Huis erkent dat de Verenigde Staten de laatste vaccinatiedoelstelling van president Joe Biden wellicht niet zullen halen. Biden had gehoopt om tegen de nationale feestdag op 4 juli 70 procent van de volwassenen minstens een eerste coronaprik gegeven te kunnen hebben. "We denken dat het een paar weken langer zal duren", zei Jeffrey Zients, hoofd van het team dat zich namens de Amerikaanse regering met de aanpak van de coronapandemie bezighoudt.