Volledig scherm
© Geert De Rycke

Zorginstellingen krijgen extra subsidie door stijgende kosten van coronacrisis

BuggenhoutHet gemeentebestuur van Buggenhout trekt budget uit om zorginstellingen in de gemeente een extra subsidie te kunnen geven. Die is ingegeven door stijgende kosten waar deze organisaties mee kampen naar aanleiding van de coronacrisis.

 1. Inwoners Klein-Brabant krijgen coronavaccin in Sport- en Evenementenhal, Willebroekenaars zijn welkom bij AED.
  Puurs-Sint-Amands

  Inwoners Klein-Bra­bant krijgen coronavac­cin in Sport- en Evenemen­ten­hal, Willebroe­ke­naars zijn welkom bij AED.

  De inwoners van de Klein-Brabantse gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands krijgen hun coronavaccin in de Sport- en Evenementenhal in Puurs. Het vaccinatiecentrum voor de gemeente Willebroek worden ingericht bij het audiovisueel bedrijf AED. “We zoeken zo veel mogelijk helpende handen om de klus mee te klaren” zegt Ann-Marie Morel van de Eerstelijnszone Klein-Brabant/Vaartland.
 1. Opvallend hoog oversterftepercentage in Puurs-Sint-Amands: “Corona en hittegolf hadden grote gevolgen in onze 5 woonzorgcentra”
  Puurs-Sint-Amands

  Opvallend hoog oversterf­te­per­cen­ta­ge in Puurs-Sint-Amands: “Corona en hittegolf hadden grote gevolgen in onze 5 woonzorg­cen­tra”

  In de gemeente Puurs-Sint-Amands stierven in 2020 maar liefst 34,5 procent meer inwoners dan in de drie voorgaande jaren. Dit oversterftepercentage ligt een pak hoger dan in de buurgemeenten. “Puurs-Sint-Amands telt maar liefst vijf woonzorgcentra, mogelijk hadden Covid-19 en de hittegolf daar grotere gevolgen”, zegt burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V).
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie