Pater Windey hielp in India meer dan vijfhonderd dorpen bouwen. Hij werd er op handen gedragen door de plaatselijke bevolking.
Volledig scherm
PREMIUM
Pater Windey hielp in India meer dan vijfhonderd dorpen bouwen. Hij werd er op handen gedragen door de plaatselijke bevolking. © kos

Vrijwilligers zetten werk van pater Windey, ‘de Buggenhoutse Ghandi’, verder: “We bouwden al meer dan 500 dorpen in India”

BuggenhoutDe herinnering aan de Buggenhoutse pater Michael Windey is levendiger dan ooit. Zijn Village Reconstruction Organisation bestaat immers vijftig jaar en dat wordt gevierd door Buggenhoutse vrijwilligers. Maar wie was die geliefde pater Windey eigenlijk? Wij zochten het uit. “De Buggenhoutse Ghandi bouwde in India meer dan vijfhonderd dorpen”, klinkt het.

 1. Draad project Briel weer opgepakt: mobiliteitsstudie schuift vier scenario’s rond ontdubbeling Mandekensstraat naar voor
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Draad project Briel weer opgepakt: mobili­teits­stu­die schuift vier scenario’s rond ontdubbe­ling Mandekens­straat naar voor

  Het project Briel, dat het gebied op de grens tussen Baasrode en Buggenhout moet omvormen tot watergebonden industrieterrein, krijgt een doorstart. Een geplande mobiliteitsstudie is klaar en schuift vier scenario’s rond een ontdubbeling van de Mandekensstraat naar voor. Buggenhouts gemeenteraadslid Ward Vranken (N-VA) dringt aan op een uitgebreid inspraaktraject om omwonenden te betrekken bij de toekomstplannen.
 2. Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”
  Buggenhout

  Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”

  Een perceel langs de Oude Kerkweg in Opstal moet dé droomplek om te spelen voor chiro Opstal worden. De jongeren maken er werk van een speelbos en -weide. Maar voor het project zijn niet alleen helpende handen, maar ook flink wat sponsors nodig. Daarom organiseert Chiro Opstal een crowdfunding. “We willen deze unieke kans met beide handen grijpen”, klinkt het. De speelplek zal later ook opengesteld worden voor anderen.