Koen Baten
Volledig scherm
© Koen Baten

Vrachtwagen lekt veel mazout op Provinciale Baan

BuggenhoutOp de Provinciale Baan ter hoogte van de kerk aan de Briel heeft een vrachtwagen maandagavond een aanzienlijke hoeveelheid mazout verloren.

 1. Ouders Liesbet en Thomas kruipen zelf in pen en potlood om zoontjes over Ros Beiaardommegang te vertellen: “Enthousiasme voor dit stukje DNA van onze stad nog meer aanwakkeren bij jonge kinderen”
  Dendermonde

  Ouders Liesbet en Thomas kruipen zelf in pen en potlood om zoontjes over Ros Beiaardom­me­gang te vertellen: “Enthousi­as­me voor dit stukje DNA van onze stad nog meer aanwakke­ren bij jonge kinderen”

  Jonge kinderen vertellen over de Ros Beiaardommegang? Dat kan voortaan met een nieuw, leuk prentenboek. Liesbet Senepart (42) en Thomas Verwaeren (41), ouders van twee zoontjes, kropen in pen en potlood om dat vorm te geven. En vullen daarmee een gat in de markt. “De beleving rond onze Ommegang, daar geraak je toch niet over uitverteld”, lachen ze.
 2. Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”
  Buggenhout

  Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”

  Een perceel langs de Oude Kerkweg in Opstal moet dé droomplek om te spelen voor chiro Opstal worden. De jongeren maken er werk van een speelbos en -weide. Maar voor het project zijn niet alleen helpende handen, maar ook flink wat sponsors nodig. Daarom organiseert Chiro Opstal een crowdfunding. “We willen deze unieke kans met beide handen grijpen”, klinkt het. De speelplek zal later ook opengesteld worden voor anderen.