Steven Creyelman.
Volledig scherm
Steven Creyelman. © Geert De Rycke

Vlaams Belang reageert snel op opbergen fusiegesprekken: “Tevreden dat Buggenhout Buggenhout blijft”

BuggenhoutMet het nieuws dat de fusiegesprekken tussen Buggenhout en Dendermonde zijn opgeborgen, was oppositiepartij Vlaams Belang van Buggenhout er als de kippen bij om te reageren. “CD&V neemt hier de vlucht vooruit in de hoop de imagoschade te beperken”, menen ze daar.

 1. Brandweerzone Oost stuurt delegatie naar Luik om slachtoffers te helpen: “Het is onze taak om ondersteuning te bieden”
  Dendermonde/Lokeren

  Brandweer­zo­ne Oost stuurt delegatie naar Luik om slachtof­fers te helpen: “Het is onze taak om ondersteu­ning te bieden”

  De brandweerzone Oost heeft donderdagavond iets voor 18 uur een delegatie vanuit Dendermonde en Lokeren naar het rampgebied in Luik gestuurd om er hulp te bieden aan de slachtoffers. Deel van die delegatie: een grote boot en een ‘Unimog', een speciaal voertuig met hoge banden dat hulp kan bieden op moeilijke terreinen. “Mogelijk sturen we de komende dagen nog meer hulp naar daar”, zegt zonecommandant Wouter Van Den Broeck.
 2. Fusiegesprekken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermonde
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Fusiege­sprek­ken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermon­de

  Er komt geen fusie tussen Buggenhout en Dendermonde. Dat heeft de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys als eerste bekend gemaakt, nadat zijn CD&V-fractie vrijdag besliste om ‘neen’ te zeggen tegen Dendermonde. De fusiegesprekken worden dus stopgezet. “Gestaakt door te veel commotie in onze gemeente”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). Zijn Dendermondse collega Piet Buyse (CD&V) betreurt de beslissing, “maar zonder enige rancune.”