Eric Dalemans en Kristien Maes, met de beer van Kom op tegen Kanker, blijven zich inzetten voor Erkrido. "Dorien zou het niet anders gewild hebben".
Volledig scherm
Eric Dalemans en Kristien Maes, met de beer van Kom op tegen Kanker, blijven zich inzetten voor Erkrido. "Dorien zou het niet anders gewild hebben". © RV

Vijftien jaar na overlijden dochter lijdt nu ook papa Eric aan kanker: “Vechten om te leven én voor een wereld zonder kanker, dat zou Dorien ook gewild hebben”

De aanwezigen tijdens recente het jaarlijkse Valentijnsconcert van Erkrido waren een hart onder de riem, maar het zijn geen gemakkelijke tijden voor Kristien Maes en Eric Dalemans uit Buggenhout. Nadat de twee vijftien jaar geleden al hun dochter verloren in de strijd tegen een tumor, werd recent bij Eric pancreaskanker vastgesteld. Niet te genezen. Toch vindt het koppel nog de kracht om door te gaan met hun Erkrido, dat geld inzamelt voor Kom op tegen Kanker. “Voor Dorien”, zegt Eric. “Met haar in gedachten vecht ik nu om te leven én om ooit een wereld zonder kanker mogelijk te maken.”