Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Vermiste Poolse seizoensarbeider gezond en wel teruggevonden

BuggenhoutDe Poolse seizoensarbeider die vorige week als vermist werd opgegeven is gezond en wel teruggevonden, dat laat de politie van Buggenhout/Lebbeke weten. De man was bijna een week vermist, maar het verhaal kende dus een goede afloop. 

 1. Schepencollege maakt keuzes voor project Briel: “Ontdubbeling Mandekensstraat, directe aantakking op N41 en afschaffing spoorlijn 52”
  PREMIUM
  Baasrode/Dendermonde

  Schepencol­le­ge maakt keuzes voor project Briel: “Ontdubbe­ling Mandekens­straat, directe aantakking op N41 en afschaf­fing spoorlijn 52”

  Een ontdubbeling van de Mandekensstraat vanaf de Diepmeerstraat en een directe aantakking daarvan op de N41. Dat is de keuze die het Dendermondse schepencollege maakt uit de vier scenario’s die voorliggen in de mobiliteitsstudie rond de toekomstige ontsluiting van de Briel in Baasrode. De oude spoorlijn, waar nu de toeristische stoomtrein op rijdt, wordt volgens de stad beter een busbaan. “We geloven in een oplossing voor de verkeersknoop in de buurt”, zegt schepen Marius Meremans (N-VA). Toch klinken ook heel sceptische geluiden.
 2. Parket seponeert klachten tegen begeleider van kinderopvang die verdacht werd van zedenfeiten, ouders reageren furieus: “Onbegrijpelijk”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Parket seponeert klachten tegen begeleider van kinderop­vang die verdacht werd van zedenfei­ten, ouders reageren furieus: “Onbegrij­pe­lijk”

  Een 37-jarige begeleider in een buitenschoolse kinderopvang in Baasrode wordt niet vervolgd voor zedenfeiten. Twee ouders dienden in september klacht in tegen de dertiger nadat hun kinderen vertelden over de handelingen van de begeleider. Vandaag kregen ze van het parket te horen dat er niet voldoende bewijzen zijn. “Wij zijn geschrokken maar geven niet op", klinkt het bij de ouders.