Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Toch KunstKerstDagen in geklasseerd herenhuis

OpdorpOndanks de coronacrisis zullen de KunstKerstDagen in Opdorp wel plaatsvinden. Grafisch vormgeefster Kris Van den Bossche zet daarvoor haar geklasseerd herenhuis open voor bezoekers. Zij maken er kennis met een gevarieerd aanbod van werk van creatieve duizendpoten. “Het zal de moeite zijn”, belooft Kris.

 1. Ros Beiaardstad krijg hulp van profploeg om handelskern nieuw leven in blazen: “Middenstand Oude Vest zoveel mogelijk helpen”
  Dendermonde

  Ros Beiaard­stad krijg hulp van profploeg om handels­kern nieuw leven in blazen: “Midden­stand Oude Vest zoveel mogelijk helpen”

  Dendermonde krijgt hulp van experten via de Vlaamse overheid om de handelskern nieuw leven in te blazen. De Ros Beiaardstad is één van de tachtig gemeenten die geselecteerd zijn door Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voor dit project. De stad wil de hulp van de ‘profploeg’ inzetten voor de middenstand op de Oude Vest in het kernwinkelhart.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.