Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Tientallen oproepen voor brandweer over wateroverlast: Vooral Lebbeke en Buggenhout zwaar getroffen

BuggenhoutDe brandweerzone Oost kreeg donderdag tientallen oproepen binnen voor wateroverlast. Vooral Buggenhout en Lebbeke bleken dit keer de volle lading te krijgen. De brandweer moest dan ook meerdere keren uitrukken voor overlast en ondergelopen kelders. 

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Nieuwbouw voor campus Baleunis van Blijdorp: “Steeds meer vraag naar permanent wonen voor volwassenen met mentale beperking”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nieuwbouw voor campus Baleunis van Blijdorp: “Steeds meer vraag naar permanent wonen voor volwasse­nen met mentale beperking”

  Een nieuwbouw voor Blijdorp, de werking voor personen met een mentale beperking. Daarvoor werd zopas officieel de eerste steen gelegd, in bijzijn van burgemeester Piet Buyse. Het complex op de campus Baleunis komt tegemoet aan de groeiende nood aan permanente opvang. “Dit zal helemaal voldoen aan de specifieke noden van een dertigtal volwassenen die hier zullen wonen”, klinkt het.