Lucas Deckers is ondertussen helemaal in de ban van China. “Ik wil zo snel mogelijk weer naar daar”, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucas Deckers is ondertussen helemaal in de ban van China. “Ik wil zo snel mogelijk weer naar daar”, zegt hij. © Geert De Rycke

Student Lucas (22) allerbeste in internationale Chinese quiz: “Zelfs hele gedichten in Chinees voor vanbuiten geleerd”

BuggenhoutGeen Chinakenner als Lucas Deckers (22) uit Buggenhout, zo blijkt. De student won zopas de internationale Chinese Bridge Competition, een wereldwijde wedstrijd rond kennis over de Chinese taal en cultuur. “Chinese studies waren aanvankelijk een onverwachte keuze, maar ondertussen zijn het land en de taal een passie geworden”, zegt Lucas.

 1. Groen licht voor bouw Hof van Saeys in hartje stad: provincie verleent omgevingsvergunning
  Dendermonde

  Groen licht voor bouw Hof van Saeys in hartje stad: provincie verleent omgevings­ver­gun­ning

  Projectontwikkelaar Uplace mag het woonproject Hof van Saeys in hartje Dendermonde bouwen. De provincie Oost-Vlaanderen heeft zopas de omgevingsvergunning goedgekeurd. Waar jarenlang de Abdijschool stond, tussen Oude Vest en Dijkstraat, komen in de toekomst verschillende woonblokken, extra groen en een ondergrondse parking. Het stadsbestuur ziet het project als aanzet voor een volledige herinrichting van de Oude Vest tegen 2023.
 2. Yuna (10) heeft rol in musical Daens te pakken: “Om auditie voor te bereiden, sloot ik me vier dagen op in mijn kamer”
  PREMIUM
  Baasrode

  Yuna (10) heeft rol in musical Daens te pakken: “Om auditie voor te bereiden, sloot ik me vier dagen op in mijn kamer”

  Thuis kan ze het niet laten om voortdurend toneeltjes op te voeren, maar nu wacht Yuna De Vroe (10) uit Baasrode ook een plek op het grote podium. Het meisje heeft een rol te pakken in de grote Studio 100-productie: de musical Daens. “Om de auditie voor te bereiden, sloot ik me vier dagen op mijn kamer op”, zegt Yuna, vastberaden om het ook later te maken in de theaterwereld.
 1. Vrouw veroorzaakt ravage met gestolen postbusje
  Play

  Vrouw veroor­zaakt ravage met gestolen postbusje

 2. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend