Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Sinterklaas maakt na jaren weer zijn opwachting in bosgemeente

BuggenhoutBuggenhout krijgt na jaren nog eens bezoek van Sinterklaas. Die zal aankomen per trein en vervolgens in de Sint-Nicolaaskerk alle kinderen ontvangen.

 1. Jacky Lafon kan haar geboortestad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermonde”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Jacky Lafon kan haar geboorte­stad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermon­de”

  “Mijn nieuwe show heet ‘Zo Dankbaar’, omdat ik dankbaar ben dat ik ooit in dit vak ben gestapt en zoveel mensen blij mag maken.” Jacky Lafon is 76, maar heeft geen tijd om te niksen. De actrice/zangeres trekt met haar variétéshow op tournee door Vlaanderen en keert zo terug naar haar roots. Mocht daarbij zeker niet ontbreken: een optreden in haar geboortestad Dendermonde. “Ik koester veel mooie herinneringen aan deze stad”, zegt ze. “Al waren er ook de donkere dagen, toen het leven van mijn dochter hier aan een zijden draadje hing.” Aan ons vertelt Jacky hoe de band met de Ros Beiaardstad nooit verbroken werd.
 2. Provincie, stad en VPK werken slaan handen in elkaar voor duurzame energie: “Met restwarmte bedrijf woningen verwarmen”
  PREMIUM
  Oudegem/Dendermonde

  Provincie, stad en VPK werken slaan handen in elkaar voor duurzame energie: “Met restwarmte bedrijf woningen verwarmen”

  De provincie Oost-Vlaanderen, het stadsbestuur van Dendermonde en papierverwerkend bedrijf VPK uit Oudegem slaan de handen in elkaar voor een project rond “duurzame energie”. Bedoeling is om in de toekomst met de restwarmte van het bedrijf woningen en andere voorzieningen in Dendermonde te verwarmen. “Zo wordt Dendermonde ook minder afhankelijk van buitenlands gas”, klinkt het.