Bart Aerts heeft aan de Patattenmolen in Opstal zijn hart verloren. “Molens hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken”, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Aerts heeft aan de Patattenmolen in Opstal zijn hart verloren. “Molens hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken”, zegt hij. © Geert De Rycke

REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Voorontwerp Kerkstraat klaar: “Uitstraling van onze winkelstraat moet naar hoger niveau”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Vooront­werp Kerkstraat klaar: “Uitstra­ling van onze winkel­straat moet naar hoger niveau”

  Een eerste plan voor een herinrichting van de Kerkstraat in Buggenhout is klaar. De komende maanden wordt dit nog bijgestuurd op basis van opmerkingen van omwonenden en handelaars, maar één ding is zeker: de ambities voor een vernieuwde Kerkstraat zijn groot. “De beleving en uitstraling moeten serieus opgekrikt worden”, zegt schepen Geert Hermans (CD&V). Wij konden het voorontwerp inkijken. Een overzicht.