Bart Aerts  heeft aan de Patattenmolen in Opstal zijn hart verloren. “Molens hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken”, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Aerts heeft aan de Patattenmolen in Opstal zijn hart verloren. “Molens hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken”, zegt hij. © Geert De Rycke

REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.

  1. Verdachte toont tijdens reconstructie hoe hij Nadine om het leven bracht in appartement: “Zoveelste ruzie kende foute afloop”
    Lebbeke

    Verdachte toont tijdens reconstruc­tie hoe hij Nadine om het leven bracht in apparte­ment: “Zoveelste ruzie kende foute afloop”

    In de Rossevaalstraat in Lebbeke is donderdagmorgen een reconstructie gehouden van de moord op Nadine W. De vrouw werd vorig jaar in haar appartement om het leven gebracht door haar partner Youssef V.B. Maandenlang bleef hij ontkennen, maar enkele maanden geleden zou hij toch toegegeven hebben. “Na een nieuwe ruzie is het fout afgelopen in het appartement", zegt zijn advocaat Anthony Mallego.