Bart Aerts heeft aan de Patattenmolen in Opstal zijn hart verloren. “Molens hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken”, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Aerts heeft aan de Patattenmolen in Opstal zijn hart verloren. “Molens hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken”, zegt hij. © Geert De Rycke

REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.

 1. Engie wil 2 windturbines bouwen in industriezone ‘Kanaal Nijverheidsstraat’: “Verwachten hinder voor omwonenden”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Engie wil 2 windturbi­nes bouwen in industrie­zo­ne ‘Kanaal Nijver­heids­straat’: “Verwachten hinder voor omwonenden”

  Energiebedrijf Engie wil twee windturbines bouwen op het bedrijventerrein ‘Kanaal Nijverheidsstraat’ in Puurs-Sint-Amands. Actiegroep Betere Buurt Puurs verwacht hinder voor de omwonenden, ook het gemeentebestuur is niet laaiend enthousiast: “Wij zijn niet tegen windmolens, maar moeten rekening houden met de beperkte draagkracht van onze landelijke gemeente”, zegt milieuschepen Alex Goethals (CD&V).
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.