Een fusie tussen Dendermonde en Buggenhout zou er op de kaart van Oost-Vlaanderen zo uitzien.
Volledig scherm
Een fusie tussen Dendermonde en Buggenhout zou er op de kaart van Oost-Vlaanderen zo uitzien. © RV

POLL: Moet Buggenhout fusie aangaan met Dendermonde?

BuggenhoutDendermonde heeft de CD&V van Buggenhout de vraag voorgelegd om een fusie tussen stad en gemeente te overwegen. Volgens de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys (CD&V) zitten gesprekken in een beginfase.

 1. Fiat voor realisatie Puttemanshof: “Plannen aangepast aan bezorgdheden buurtbewoners”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Fiat voor realisatie Puttemans­hof: “Plannen aangepast aan bezorgdhe­den buurtbewo­ners”

  Een nieuwe verkaveling op de hoek van de Poststraat en Oude Baan in Lebbeke wordt dan toch een feit. De definitieve vergunning voor de realisatie van Residentie Puttemanshof is goedgekeurd. Buurtbewoners hadden daar eerder tegen geprotesteerd uit bezorgdheid voor hun pirvacy en parkeerdruk. “Maar de plannen zijn drastisch bijgestuurd”, maakt Chris Van de Ven, zaakvoerder van projectontwikkelaar Evillas, zich sterk. Het ontwerp, dat onder andere meer groen en parkeerplek belooft, toegelicht.
 2. Leden leveren hockeyclub duizelingwekkend bedrag van 280.000 op: “Meer dan ooit zeker over realisatie uniek hockey-frisbeeterrein”
  Dendermonde/Grembergen

  Leden leveren hockeyclub duizeling­wek­kend bedrag van 280.000 op: “Meer dan ooit zeker over realisatie uniek hoc­key-frisbeeter­rein”

  De Dendermondse hockeyclub D-MON Hockey is er dankzij haar leden in geslaagd om een duizelingwekkend bedrag van maar liefst 280.000 euro bij elkaar te krijgen. Met daarbovenop de beloofde 200.000 euro subsidie van het Dendermondse stadsbestuur is de club nu zeker dat het een eigen hockey- en frisbeeterrein aan de Oud Kerkhofstraat in Grembergen kan aanleggen.