(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Geert De Rycke

Politie verbaliseert bestuurder met bijl in voertuig

Buggenhout/LebbekeDe politiezone Buggenhout/Lebbeke heeft vrijdagavond een controleactie georganiseerd met de nadruk op alcohol en drugs, maar ook op gsm-gebruik en het respecteren van de avondklok. Tijdens een controle troffen ze een bestuurder aan met een bijl in zijn wagen. Hij kreeg een pv voor verboden wapenbezit. 

 1. Van uitvinder tot specialist in gastanks: familie Laureys viert 85-jarig bestaan bedrijf Prakto
  PREMIUM
  Lebbeke

  Van uitvinder tot specialist in gastanks: familie Laureys viert 85-jarig bestaan bedrijf Prakto

  Ze leveren gastanks aan gerenommeerde, internationale bedrijven, voor foodtrucks en zelfs festivals zoals Tomorrowland. De firma Prakto mag dan al verscholen zitten midden de huizenrij in de Langestraat in Lebbeke, het bedrijf kan bogen op een uitgebreid palmares. En het viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. “Alles is begonnen bij onze opa, de perfecte selfmade man en voor op zijn tijd”, zeggen de broers Tom (48) en Hans (44) Laureys, die nu de leiding van Prakto in handen hebben.
 2. De Leertrommel gaat afgeleefde kleuterafdeling renoveren: “Project kost 1,8 miljoen euro, waarvan we dertig procent bijpassen”
  Opwijk

  De Leertrom­mel gaat afgeleefde kleuteraf­de­ling renoveren: “Project kost 1,8 miljoen euro, waarvan we dertig procent bijpassen”

  Vrij basisschool De Leertrommel uit de Schoolstraat ontvangt net geen 1,3 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Het geld zal gaan naar de verbouwing van de kleuterafdeling waaraan een prijskaartje van 1,8 miljoen euro hangt. Directeur Katleen Van Lemmens hoopt dat de bouwwerken in september kunnen aanvatten. “De huidige gebouwen zijn tientallen jaren oud en zijn volledig op”, klinkt het. “We maken er nu een kleuterschool van die klaar is voor de toekomst.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen