Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Politie betrapt drie bestuurders onder invloed tijdens opening terrassen, uittocht naar huis verliep vlot

Buggenhout/LebbekeDe politiezone Buggenhout/Lebbeke heeft gisteren een controle gehouden op alcohol en drugs in het verkeer op verschillende locaties. In totaal werden drie bestuurders positief bevonden en werden twee rijbewijzen meteen ingetrokken. 

 1. Gemeente koopt geboortehuis van Rollier: “Nieuw belevingscentrum ‘Water en Woord’ wordt meerwaarde voor Sint-Amands”
  Puurs-Sint-Amands

  Gemeente koopt geboorte­huis van Rollier: “Nieuw belevings­cen­trum ‘Water en Woord’ wordt meerwaarde voor Sint-Amands”

  De gemeente Puurs-Sint-Amands telt net geen miljoen euro neer voor de aankoop van het pand in de Emile Verhaerenstraat 14. “We kunnen dertig procent recupereren via subsidies, en plannen hier ons belevingscentrum ‘Water en Woord’. De aangrenzende horecazaak, die gebruik maakt van dezelfde inrit, kan nog jaren op deze locatie blijven”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
 2. Oppositiepartij N-VA eist open debat rond fusieplannen tussen Buggenhout en Dendermonde: “Politieke spelletjes leiden aandacht af van wat beste is voor inwoners”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Oppositie­par­tij N-VA eist open debat rond fusieplan­nen tussen Buggenhout en Dendermon­de: “Politieke spelletjes leiden aandacht af van wat beste is voor inwoners”

  Ook oppositiepartij N-VA van Buggenhout mengt zich nu in de heisa die een mogelijke fusie tussen de bosgemeente en Dendermonde de jongste dagen teweeg brengt. De partij eist een open debat in de gemeenteraad en wil dat de Commissie Algemene Zaken wordt bijeengeroepen om het dossier te bespreken. Burgemeester Pierre Claeys (CD&V) roept ondertussen op elkaar niet op te jutten.