Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Ouders vieren voortbestaan kleuterschooltje Briel op kaas- en wijnavond

BuggenhoutDe ouders van het kleuterschooltje van de Briel in Buggenhout vierden het voortbestaan van het kleine schooltje tijdens een kaas- en wijnavond. In september zal er toch een nieuw schooljaar starten.

 1. Omstreden zomerbar Zanzibar mag terug open maar moet zich houden aan beperkingen om overlast te beperken: “Er zal op regelmatige basis gecontroleerd worden”
  Merchtem

  Omstreden zomerbar Zanzibar mag terug open maar moet zich houden aan beperkin­gen om overlast te beperken: “Er zal op regelmati­ge basis gecontro­leerd worden”

  De pop-up zomerbar ‘Zanzibar’ in Merchtem mag de activiteiten hernemen, dat heeft het gemeentebestuur deze week beslist. De organisatie moet zich wel houden aan bepaalde opgelegde beperkingen om de overlast naar de omgeving te beperken. Zo zullen er minder mensen aanwezig mogen zijn en zal er een beperking van muziekvolume gelden. “De activiteiten brengen op die manier het agrarisch gebied niet in het gedrang”, klinkt het bij de gemeente.
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.