De pastorie van Buggenhout heeft haar beste tijd gehad. “Als de Kerkfabriek toch voldoende financiële middelen heeft om te investeren in vastgoed, dat ze die dan beter in de restauratie van de pastorie steekt in plaats van ook dat op kosten van de belastingbetaler te laten gebeuren", zegt N-VA-raadslid Wim Mommaers.
Volledig scherm
De pastorie van Buggenhout heeft haar beste tijd gehad. “Als de Kerkfabriek toch voldoende financiële middelen heeft om te investeren in vastgoed, dat ze die dan beter in de restauratie van de pastorie steekt in plaats van ook dat op kosten van de belastingbetaler te laten gebeuren", zegt N-VA-raadslid Wim Mommaers. © Geert De Rycke

Opschudding rond plannen kerkfabriek om appartementen te kopen en te verhuren

Plannen van de Kerkfabriek om in de toekomst op haar gronden in het centrum van Buggenhout appartementen te verhuren, veroorzaken opschudding. Oppositiepartij N-VA hekelde de gang van zaken tijdens de jongste gemeenteraad. “Een openbare instelling, ondersteund met belastinggeld, die winstgevende activiteiten gaat uitoefenen als verhuurder van appartementen... dat stemt tot nadenken”, meent raadslid Wim Mommaers. “Dan zou ze beter investeren in de restauratie van de pastorie.”

0 reacties