Wielrenner Tom Pidcock en Kurt Bogaerts
Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenner Tom Pidcock en Kurt Bogaerts © RV

Olympisch goud Tom Pidcock werd deels in Buggenhout gesmeed: “Aparte keuken, eigen badkamer én straf internet”

Het olympisch mountainbikegoud van de Brit Tom Pidcock heeft een dikke Belgische rand. De Brit heeft Buggenhout als uitvalsbasis als hij in ons land veldritten betwist. Daar betrekt hij een deel van een huis van Kurt Bogaerts, zijn persoonlijke begeleider én ploegleider bij Ineos-Grenadiers.

 1. Van een waterparcours tot shoppen met bubbels: hier geniet jij van 6 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Dendermonde en het Waasland
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van een waterpar­cours tot shoppen met bubbels: hier geniet jij van 6 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Dendermon­de en het Waasland

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken als klant in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van een Wibit-waterparcours in Beveren tot shoppen met bubbels in Dendermonde: op deze 6 locaties in Waasland en Dendermonde geniet jij van speciale acties tijdens Weekend van de Klant.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Oppositie reageert op afschaffen ijspiste deze winter: “Energievriendelijk alternatief moet mogelijk zijn”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Oppositie reageert op afschaffen ijspiste deze winter: “Energie­vrien­de­lijk alterna­tief moet mogelijk zijn”

  De beslissing van het Lebbeekse schepencollege om deze winter geen ijspiste te voorzien op de Grote Plaats, wordt in Lebbeke op gemengde gevoelens onthaald. Oppositiepartijen Open Vld en Vlaams Belang geven aan de beslissing te begrijpen, maar betreuren dat er geen alternatief voorzien is. “We willen geen slaapdorp, maar een bruisende gemeente”, klinkt het.
 2. Basisscholen starten met huiswerkbegeleiding: “Heel wat kinderen hebben nood aan extra hulp”
  Puurs-Sint-Amands

  Basisscho­len starten met huiswerkbe­ge­lei­ding: “Heel wat kinderen hebben nood aan extra hulp”

  De gemeente Puurs-Sint-Amands en de lokale lagere scholen lanceren deze maand een nieuw project rond huiswerkbegeleiding. “We merken dat heel wat leerlingen nood hebben aan extra ondersteuning. In hun gezinnen is de afstand tussen school en thuis erg groot, en deze kinderen nu helpen geeft hen betere toekomstkansen”, zegt maatschappelijk werker Esther Van den Bossche.