Marcel kreeg in september 2019 de diagnose Alzheimer. "Je moet het leven nemen zoals het is, dag per dag", weet hij sinds dat moment. "Door die instelling zijn de frustraties afgenomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel kreeg in september 2019 de diagnose Alzheimer. "Je moet het leven nemen zoals het is, dag per dag", weet hij sinds dat moment. "Door die instelling zijn de frustraties afgenomen." © Geert De Rycke

Marcel (59) geeft jongdementie gezicht in televisieprogramma Restaurant Misverstand: “Ik ben nog niet dood hé, ik kan nog iets!”

BuggenhoutVoor een nieuw televisieprogramma “Restaurant Misverstand” nemen tv-maker Dieter Coppens en topchef Seppe Nobels acht personen met de diagnose jongdementie op sleeptouw. Marcel Van der Plas (59) uit Buggenhout is één van hen. Hij twijfelde aanvankelijk om mee te doen, maar stapte uiteindelijk toch overtuigd in het project. “Want wij zijn nog niet afgeschreven!”

 1. Wim heeft een uur voor de opening al 6 wachtenden voor zich aan de autokeuring: “Gezellig keuvelen met anderen in de rij. Waarover? De autokeuring, natuurlijk”
  PREMIUM

  Wim heeft een uur voor de opening al 6 wachtenden voor zich aan de autokeu­ring: “Gezellig keuvelen met anderen in de rij. Waarover? De autokeu­ring, natuurlijk”

  De autokeuring in Londerzeel kwam de afgelopen dagen in het nieuws wegens lange wachttijden aan het station. Wim Dufraing uit Kapelle-op-den-Bos kan erover meespreken. Zijn auto werd uiteindelijk goedgekeurd, maar de wekker wel heel vroeg rinkelen ten huize Dufraing. “Ik heb mijn tanden gepoetst tijdens het wachten.”
  Londerzeel
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 3. Ooit kwam Djennah (30) amper rond, nu deelt ze als ‘Budget Brunette’ haar geldtips: “Spoor éérst de kleine lekken op... Ook die kunnen een schip doen zinken”
  PREMIUM

  Ooit kwam Djennah (30) amper rond, nu deelt ze als ‘Budget Brunette’ haar geldtips: “Spoor éérst de kleine lekken op... Ook die kunnen een schip doen zinken”

  “Mijn klanten zijn mensen met een goede job en dito verloning die gewoon verkeerd omspringen met hun budget.” Djenna Van Nieuwenhove (30) werkte de voorbije jaren zélf een flinke schuldenberg weg en is nu ‘financiële coach’ onder de naam Budget Brunette. In haar nieuwe boek ‘Let’s talk money’ gaat ze dieper in op de vele valkuilen. “Vrouwen geven vaak iets te veel uit aan spulletjes voor de kinderen", zegt Djenna, die ons enkele simpele, maar efficiënte tips meegeeft.
  Kruibeke