Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Lokale politie bouwt ANPR-netwerk uit: camera’s met nummerplaatherkenning op zes locaties

Lebbeke/BuggenhoutDe lokale politie van de zone Buggenhout-Lebbeke wil, samen met de twee betrokken gemeentebesturen, een ANPR-netwerk uitbouwen. Daarvoor zullen op zes locaties camera’s met automatische nummerplaatherkenning geplaatst worden.

 1. ‘Meter Haan’ mag 100 kaarsjes uitblazen: “Een eeuw oud en een hart van goud”

  ‘Meter Haan’ mag 100 kaarsjes uitblazen: “Een eeuw oud en een hart van goud”

  Maandag vierde Victorine Mergan haar honderdste verjaardag. De eeuweling werd zondag thuis in Steenhuffel gevierd door familie, vrienden en buren. Victorine, of ‘Meter Haan’, zoals ze genoemd wordt, kreeg heel wat snoepgoed. “Zo is ze zelf ook, als er kleinkinderen of achterkleinkinderen op bezoek komen, worden ze altijd onmiddellijk naar de snoepkast gestuurd met de woorden ‘Ga maar naar de kast. Ge weet ze staan.’”
  Steenhuffel
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte