De Milieuraad bij de ijskelder uit 1881. De kelder werd toen gebruikt om ijs uit de winter te kunnen gebruiken en werd geïsoleerd door een laag grond, die nu volledig werd weggehaald.
Volledig scherm
De Milieuraad bij de ijskelder uit 1881. De kelder werd toen gebruikt om ijs uit de winter te kunnen gebruiken en werd geïsoleerd door een laag grond, die nu volledig werd weggehaald. © Foto Geert De Rycke

IJskelder krijgt tweede leven

OPDORPDe grote historische ijskelder uit 1881 op het vroegere kasteeldomein van Opdorp, zal heropgebouwd worden. Hij moet een nieuwe toeristische trekpleister voor het dorp worden én zal deel uitmaken van een nieuwe wandelroute langs bezienswaardigheden. Buggenhout vraagt alvast een subsidie aan om het project tot een goed einde te brengen.

  1. Actiecomité verzet zich tegen verbreding buurtweg: “Staan geen tuin af voor bouw garages”
    PREMIUM
    Ruisbroek

    Actieco­mité verzet zich tegen verbreding buurtweg: “Staan geen tuin af voor bouw garages”

    Buurtbewoners van het Mechelswegje in Ruisbroek hebben dit weekend actie gevoerd voor het behoud van de trage verbinding als voetweg. De gemeente wil deze deels verbreden zodat bewoners van vooral de Sint-Katharinastraat de mogelijkheid krijgen voor een garage achteraan hun woning. “We hebben begrip voor de parkeerproblematiek, maar moeten wij daar de dupe van zijn?”, klinkt het verontwaardigd bij actiecomité Red ons traag wegje.