De Milieuraad bij de ijskelder uit 1881. De kelder werd toen gebruikt om ijs uit de winter te kunnen gebruiken en werd geïsoleerd door een laag grond, die nu volledig werd weggehaald.
Volledig scherm
De Milieuraad bij de ijskelder uit 1881. De kelder werd toen gebruikt om ijs uit de winter te kunnen gebruiken en werd geïsoleerd door een laag grond, die nu volledig werd weggehaald. © Foto Geert De Rycke

IJskelder krijgt tweede leven

OPDORPDe grote historische ijskelder uit 1881 op het vroegere kasteeldomein van Opdorp, zal heropgebouwd worden. Hij moet een nieuwe toeristische trekpleister voor het dorp worden én zal deel uitmaken van een nieuwe wandelroute langs bezienswaardigheden. Buggenhout vraagt alvast een subsidie aan om het project tot een goed einde te brengen.

  1. Ouders Liesbet en Thomas kruipen zelf in pen en potlood om zoontjes over Ros Beiaardommegang te vertellen: “Enthousiasme voor dit stukje DNA van onze stad nog meer aanwakkeren bij jonge kinderen”
    Dendermonde

    Ouders Liesbet en Thomas kruipen zelf in pen en potlood om zoontjes over Ros Beiaardom­me­gang te vertellen: “Enthousi­as­me voor dit stukje DNA van onze stad nog meer aanwakke­ren bij jonge kinderen”

    Jonge kinderen vertellen over de Ros Beiaardommegang? Dat kan voortaan met een nieuw, leuk prentenboek. Liesbet Senepart (42) en Thomas Verwaeren (41), ouders van twee zoontjes, kropen in pen en potlood om dat vorm te geven. En vullen daarmee een gat in de markt. “De beleving rond onze Ommegang, daar geraak je toch niet over uitverteld”, lachen ze.