De Milieuraad bij de ijskelder uit 1881. De kelder werd toen gebruikt om ijs uit de winter te kunnen gebruiken en werd geïsoleerd door een laag grond, die nu volledig werd weggehaald.
Volledig scherm
De Milieuraad bij de ijskelder uit 1881. De kelder werd toen gebruikt om ijs uit de winter te kunnen gebruiken en werd geïsoleerd door een laag grond, die nu volledig werd weggehaald. © Foto Geert De Rycke

IJskelder krijgt tweede leven

OPDORPDe grote historische ijskelder uit 1881 op het vroegere kasteeldomein van Opdorp, zal heropgebouwd worden. Hij moet een nieuwe toeristische trekpleister voor het dorp worden én zal deel uitmaken van een nieuwe wandelroute langs bezienswaardigheden. Buggenhout vraagt alvast een subsidie aan om het project tot een goed einde te brengen.

 1. Vier jaar opzoekingswerk resulteert in lijvig boek over brandweer in bosgemeente: “Vaak kippenvel bij tal van verhalen”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Vier jaar opzoekings­werk resulteert in lijvig boek over brandweer in bosgemeen­te: “Vaak kippenvel bij tal van verhalen”

  Een dik boek van ruim vierhonderd pagina’s en meer dan vijfhonderd foto’s over de geschiedenis van de brandweer van Buggenhout. Dat is het resultaat van een sterk staaltje opzoekingswerk dat Bob Colpin, lid van de Heemkring Ter Palen de voorbije jaren leverde. Geen enkel aspect van vervolgen brandweerjaren blijft onbelicht. “Mijn respect voor de brandweer is er alleen maar door gegroeid”, zegt Colpin.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Gouverneur bezoekt spoed- en Covid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Gouverneur bezoekt spoed- en Co­vid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde kreeg dinsdag bezoek van gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauteren. Samen met burgemeester Piet Buyse kreeg ze een rondleiding op de Spoed- en Covid-afdelingen van het ziekenhuis. “Om het personeel een hart onder de riem te steken, want zij leveren hier hard en uitstekend werk”, zegt Van Cauteren, die naar getuigenissen van personeel luisterde. “De angst blijft er hier in zitten.”
 1. André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie
  Play

  André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona