Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Hardlopen of wandelen en ondertussen griezelen? Halloween Nightrun langs locaties die anders niet publiek toegankelijk zijn

BuggenhoutSportief zijn, maar ondertussen ook genieten van griezelige animatie? Dat kan zaterdag in Buggenhout met de Halloween Night Run. Voor het evenement werkt het gemeentebestuur samen met Maspoe. “We willen hier ook meer mensen mee aan het bewegen krijgen”, zegt schepen Geert Mannaert (CD&V).

 1. Jacky Lafon kan haar geboortestad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermonde”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Jacky Lafon kan haar geboorte­stad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermon­de”

  “Mijn nieuwe show heet ‘Zo Dankbaar’, omdat ik dankbaar ben dat ik ooit in dit vak ben gestapt en zoveel mensen blij mag maken.” Jacky Lafon is 76, maar heeft geen tijd om te niksen. De actrice/zangeres trekt met haar variétéshow op tournee door Vlaanderen en keert zo terug naar haar roots. Mocht daarbij zeker niet ontbreken: een optreden in haar geboortestad Dendermonde. “Ik koester veel mooie herinneringen aan deze stad”, zegt ze. “Al waren er ook de donkere dagen, toen het leven van mijn dochter hier aan een zijden draadje hing.” Aan ons vertelt Jacky hoe de band met de Ros Beiaardstad nooit verbroken werd.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
  PREMIUM
  Waasland & Dendermonde

  Tournée Minérale van start: dankzij deze horecaza­ken in het Waasland en Dendermon­de blijf je op het alcohol­vrije pad

  Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept.