Misvieringen in het kerkje van den Briel zullen vanaf januari niet meer mogelijk zijn.
Volledig scherm
Misvieringen in het kerkje van den Briel zullen vanaf januari niet meer mogelijk zijn. © Geert De Rycke

Gemeenteraad pleit in brief naar bisdom tegen sluiting kerk Briel

De gemeenteraad van Buggenhout schrijft een brief naar het bisdom om daarin te vragen het kerkje van den Briel, op de grens van Buggenhout en Dendermonde, niet te sluiten, zodat er wel nog misvieringen kunnen blijven plaatsvinden. Eerder raakte bekend dat pastoor Van Duyse definitief op rust moet en daardoor een einde zal komen aan de missen. “We betreuren dit ten zeerste”, liet burgemeester Pierre Claeys (CD&V) zich tijdens de jongste gemeenteraadszitting ontvallen.

0 reacties

  1. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Opstal een nieuwe buitenschoolse kinderopvang? Hoe ver staat de vergroening? En krijgt de Kerkstraat concreet vorm?
    PREMIUM
    Buggenhout

    BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Opstal een nieuwe buiten­school­se kinderop­vang? Hoe ver staat de vergroe­ning? En krijgt de Kerkstraat concreet vorm?

    De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die aan het begin van de legislatuur werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Buggenhout, een gemeente die onder andere een nieuwe Kerkstraat, meer kinderopvang en meer vergroening wil tegen 2024.