De nieuwe brandweerkazerne aan de Kerkhofstraat zou al sinds januari vorig jaar klaar moeten zijn, maar staat er op dit ogenblik nog altijd onafgewerkt bij. Juridische geschillen veroorzaken immense vertragingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe brandweerkazerne aan de Kerkhofstraat zou al sinds januari vorig jaar klaar moeten zijn, maar staat er op dit ogenblik nog altijd onafgewerkt bij. Juridische geschillen veroorzaken immense vertragingen. © Geert De Rycke

Gemeente sluit overeenkomst van 70.000 euro rond bouw brandweerkazerne: “Enige manier om werken nog dit jaar klaar te krijgen”

Buggenhout70.000 euro extra. Dat is wat het schepencollege van Buggenhout zal betalen aan de aannemer die bezig is met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Buggenhout. Het keurde daarvoor een zogeheten ‘dading’ goed. “Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het dossier uit het slop geraakt en we nog dit jaar eindelijk een nieuwe kazerne hebben”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). De oppositiepartijen zijn kritisch over de overeenkomst.

 1. Cafébaas Sandy kijkt uit naar heropening Drytoren: “Enthousiasme klanten doet ook ons deugd”
  PREMIUM
  Opdorp/Buggenhout

  Cafébaas Sandy kijkt uit naar heropening Drytoren: “Enthousi­as­me klanten doet ook ons deugd”

  Met veel goesting zal het zijn dat Sandy Vanroose van café Drytoren zaterdag de eerste klanten op zijn terras zal bedienen. Op de Dries, tussen het groen, is het terras uitgebreid. En voor de gelegenheid zorgt de cafébaas ook voor een overdekt restaurant. “Content dat we een moeilijke periode konden overbruggen en nu nemen we een mooie, nieuwe start”, klinkt het.
 1. Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek