Zomerse Donderdagen blijven op het kerkplein, maar optredens tijdens de Septemberkermis verhuizen naar het Kamiel van Belleplein.
Volledig scherm
Zomerse Donderdagen blijven op het kerkplein, maar optredens tijdens de Septemberkermis verhuizen naar het Kamiel van Belleplein. © Copyright : Geert De Rycke

Gemeente lanceert nieuwe visie op feesten: volwaardige kermis voor Briel, lasershow in plaats van vuurwerk en extra steun voor jaarmarkt

Nu CD&V de touwtjes in handen heeft in Buggenhout sinds de nieuwe legislatuur, lanceert het een nieuwe visie op feesten in de gemeente. Zo krijgt den Briel een eigen volwaardige kermis. Vuurwerk in het centrum wordt vervangen door een lasershow. En er zal meer ingezet worden op de jaarmarkt in Opdorp en de kermiszaterdag in Opstal.

  1. De coronacijfers in Buggenhout van zaterdag 17 oktober

    De coronacij­fers in Buggenhout van zaterdag 17 oktober

    In Buggenhout zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 52 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Buggenhout komt dat getal nu op 355 te liggen. Buggenhout heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.