Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Feestweekend op komst: De Pit mag twintig verjaardagskaarsjes uitblazen

BuggenhoutGemeenschapscentrum De Pit, aan de Platteput in Buggenhout, bestaat twintig jaar. En dat wordt het aanstaande weekend gevierd. De affiche moet tonen hoe divers het cultuuraanbod in De Pit kan zijn.

  1. Eerste exemplaar boek VTM-journalist Patrick Van Gompel is voor ouders van verongelukte Thomas Suys: “Fijn dat onze zoon niet vergeten wordt, maar het verdriet slijt helaas nooit”
    PREMIUM
    Lebbeke

    Eerste exemplaar boek VTM-journalist Patrick Van Gompel is voor ouders van verongeluk­te Thomas Suys: “Fijn dat onze zoon niet vergeten wordt, maar het verdriet slijt helaas nooit”

    De biografie die Patrick Van Gompel schreef, draagt de VTM-journalist op aan Thomas Suys. Hij leerde de jongen kennen toen die hem interviewde voor zijn eindwerk. Thomas werd echter niet veel later doodgereden op de drukke steenweg voor zijn eigen woning in Lebbeke. Intussen ruim zes jaar geleden. Van Gompel is de jongen niet vergeten en richt de laatste woorden in zijn boek aan hem. “We zijn geraakt door Patricks gebaar”, zeggen Thomas’ ouders, die het eerste exemplaar van het boek in ontvangst mochten nemen. “Maar het is ook moeilijk: telkens weer komt het besef dat we onze zoon voor altijd kwijt zijn. Dat slijt nooit.”