De les volgen kan evengoed als supporter van de Rode Duivels, zo vinden ze in het Vrije Basisschool Opstal
Volledig scherm
De les volgen kan evengoed als supporter van de Rode Duivels, zo vinden ze in het Vrije Basisschool Opstal © Geert De Rycke

De laatste schooldagen, maar leerlingen zitten vandaag met hun gedachten bij de Rode Duivels

BuggenhoutGeen alledaags zicht in de Vrije Basisschool Opstal en gemeenteschool Sprinkhaantje in Buggenhout donderdag. En dat had alles te maken met de EK-match van de Rode Duivels ‘s avonds. 

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. VOC Malderen zal jaarlijkse steun krijgen van Vlaanderen: dit jaar voor het eerst 6.355 euro
  londerzeel

  VOC Malderen zal jaarlijkse steun krijgen van Vlaanderen: dit jaar voor het eerst 6.355 euro

  Vlaams dierenminister Ben Weyts voorziet voor het eerst structurele steun voor erkende dierenasielen. “Voor onze gemeente komt het Vogelopvangcentrum in Malderen in beeld”, zegt raadslid Sanne Eeckelers (N-VA). Dit jaar krijgt het VOC een budget van 6.355 euro. “Elk jaar kan dat schommelen op basis van de opvangcapaciteit die ze voorzien en het aantal effectief opgevangen dieren.”