De jongeren van Chiro  Opstal zijn al druk in de weer om van het bos een leuke speelplek te maken.
Volledig scherm
De jongeren van Chiro Opstal zijn al druk in de weer om van het bos een leuke speelplek te maken. © Geert De Rycke

Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”

BuggenhoutEen perceel langs de Oude Kerkweg in Opstal moet dé droomplek om te spelen voor chiro Opstal worden. De jongeren maken er werk van een speelbos en -weide. Maar voor het project zijn niet alleen helpende handen, maar ook flink wat sponsors nodig. Daarom organiseert Chiro Opstal een crowdfunding. “We willen deze unieke kans met beide handen grijpen”, klinkt het. De speelplek zal later ook opengesteld worden voor anderen.

  1. Beelden tonen zwaar ongeval op spooroverweg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”
    Play
    Londerzeel, binnenland

    Beelden tonen zwaar ongeval op spoorover­weg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”

    Infrabel kaart opnieuw het gevaar aan bij overstekende voertuigen nadat het treinsignaal klinkt. “Ongevallen zullen er altijd zijn, toch zijn er zoveel die vermeden konden worden”, aldus Frédéric Petit van Infrabel. Daarom duiden ze extra op de infostickers die telkens aan overwegen. “Die kunnen levens redden en ongelukken voorkomen.”