De brandweer kon erger voorkomen dankzij een alerte buurtbewoner.
Volledig scherm
De brandweer kon erger voorkomen dankzij een alerte buurtbewoner. © Koen Baten

Brandweer kan zware schade aan woning vermijden nadat buurman beginnende dakbrand tijdig opmerkt

BuggenhoutEen alerte buurman heeft een gezin uit het Lindebos in Buggenhout veel schade kunnen besparen nadat hij opmerkte dat er een brand was ontstaan aan het dak. De brandweer werd meteen ter plaatse geroepen en zij konden de brandhaard snel blussen, waardoor niet de hele woning verloren is. 

 1. Vaccinatiecentrum Puurs-Sint-Amands houdt zich nu al klaar voor heropening in najaar van 2022: “We werken ook aan proefproject met de apothekers, maar het virus zal er ook dan nog zijn”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands, Bornem, Willebroek

  Vaccinatie­cen­trum Puurs-Sint-Amands houdt zich nu al klaar voor heropening in najaar van 2022: “We werken ook aan proefpro­ject met de apothekers, maar het virus zal er ook dan nog zijn”

  Terwijl de meeste mensen hun derde prik nog moeten krijgen, zouden vaccinatiecentra al bezig zijn met de voorbereidingen voor prik vier. “Ons centrum blijft nog sowieso open tot eind april, met een mogelijke heropening in het najaar van 2022”, klinkt het bij Eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland. De zone neemt ook deel aan een proefproject rond ‘vaccinatie-apotheken’. “We testen uit of het mogelijk is om op termijn de coronavaccins via apotheken te verdelen.
 1. Vrienden uit Lebbeke kunnen door coronavirus niet meer vertrekken uit Zuid-Afrika: “Mijn zoon wordt aan zijn lot overgelaten”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Vrienden uit Lebbeke kunnen door coronavi­rus niet meer vertrekken uit Zuid-Afri­ka: “Mijn zoon wordt aan zijn lot overgela­ten”

  De ban op reizen van Zuid-Afrika door het opduiken van de omikronvariant van het coronavirus zorgt ook voor heel wat gestrande Belgen in het land. Ook Lebbekenaar Jorgen zit er met vrienden vast en kijkt aan tegen chaos, gecancelde vluchten en prijzen van vliegtickets die compleet uit de pan swingen. “Van enige hulp vanuit ons land ter plaatse is geen sprake”, zegt vader Helmut Micheli. Buitenlandse Zaken spreekt dat tegen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.